Galata Kulesi neden yapıldı? Bu Kule neden burada?

Galata Kulesi neden yapıldı? Galata Kulesi neden burada? İstanbul'un silüetine anlam katan Galata Kulesi hakkında araştırmalar devam ediyor. Peki, Galata Kulesi neden yapıldı? İşte detaylar...

Galata Kulesi neden yapıldı? İstanbul'un en çok tursit çeken yapısı Galata Kulesi neden ve nasıl yapıldı? İşte detaylar..

GALATA KULESİ NEDEN YAPILDI?

Galata Kulesi'ne dair pek çok rivayet anlatılır. Bir rivayete göre M.S. 44-491 arasında İmparator Zenon tarafından fener ve gözetleme kulesi olarak; bir başka rivayete göre ise, savunma amacıyla MS 500'lerde inşa edildi. 1315 yılındaki büyük yangından sonra, imar faaliyetlerinden kule de nasibini aldı ve İsa Kulesi adıyla adeta yeniden inşa edildi.

Galata Kulesi neden yapıldı?

Ve yasağa rağmen surların etrafına hendekler kazdı Cenovalılar. Bu hendeklerin olduğu bölgeler, bugün "Büyük Hendek Sokağı" ve "Küçük Hendek Sokağı" olarak anılıyor.

 

 

Galata Kulesi neden yapıldı? Bu Kule neden burada? ile ilgili etiketler İstanbul Valisi galata kulesi neden yapıldı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.