Galata Köprüsü'nde LGBTİ bayrağı

Öğrenci İnisiyatifi isimli kuruluş, Galata Köprüsü'ne LGBTİ bayrağı astı. "Alışın buradayız!" yazılı bayrağı sosyal medyada paylaşan kuruluş, "Boğaziçi Direnişimiz ve renklerimiz yasaklanamaz" ifadesini kullandı.

Öğrenci İnisiyatifi adlı kuruluş, Galata Köprüsü'ne LGBTİ'yi temsil eden gökkuşağı bayrağını astı. Bayrağın üzerinde "Alışın buradayız!" yazdığı görüldü.

O sırada çekilen fotoğraflar kuruluşun sosyal medya hesabından paylaşıldı. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere destek verilen sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Homofobi ve transfobiye,iktidar bloğunun ayrıştırıcı politikalarına cevabımız net: LGBTİ+lar vardır! Gözaltılar, tutuklamalar, baskılarla Boğaziçi Direnişimiz ve renklerimiz yasaklanamaz. Sanatta, kampüste, sokakta, hayatın her yerindeyiz. ALIŞIN BURADAYIZ! #GökkuşağımaDokunma"

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Paylaşımın altına yorum yapan bazı sosyal medya kullanıcılarının duruma tepki gösterdiği görüldü. Bir kullanıcı, "Kimse kimseye alışmak zorunda değil, trans bireylerin toplumda yeri olmadığını söylemiyorum, ama aralarında israftan başka birşey olmayanlar da var, öğrenciliğin, insan haklarının arkasına saklanıp, bunları gerekçe göstererek bazı çirkinlikleri hak olarak talep edemezler." yorumunda bulundu.

Galata Köprüsü'nde LGBTİ bayrağı ile ilgili etiketler Twitter Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Galata Köprüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.