Gadir-i Hum Bayramı nedir? Kimler kutlar?

Gadir-i Hum Bayramı nedir? Mekke ile Medine arasındaki Rabiğ Vadisi'nde bulunan bölgenin adı olarak geçen Gadiri Hum, Hum Gölcüğü anlamına geliyor. Hatay'ın Samandağ ilçesinde Gadir-i Hum Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayram hakkında bilgisi olmayanlar araştırma yapmaya başladı. İşte Gadir-i Hum Bayramı nedir? Kimler kutlar? Merak edilen detaylar haberimizde...

Gadir-i Hum Bayramı nedir? Hatay'ın Samandağ ilçesinde Gadir-i Hum Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayram hakkında bilgisi olmayanlar araştırma yapmaya başladı.Mekke ile Medine arasındaki Rabiğ Vadisi'nde bulunan bölgenin adı olarak geçen Gadiri Hum, Hum Gölcüğü anlamına geliyor. İşte Gadir-i Hum Bayramı nedir? Kimler kutlar? Merak edilen detaylar haberimizde...

Gadiri Hum bayramı nedir?

Şii mezhebinin inancına göre Hz. Muhammed, Hz. Ali'yi halefi olarak tayin etmişti. Gadiri Hum'daki konuşmasında "Ben kimin mevlası isem, Ali de onun mevlasıdır. Ey Allahım, onu sevenleri sev, ona düşman olanlara da düşman ol" dediğini kanıt olarak sunarlar.

Tarihi her yıl farklılık gösteren Gadiri Hum bayramı, Hicrî Zilhicce ayının 18'inde kutlanır. 2018 yılında 29 Ağustos'a denk gelen bayram, 2017 yılında 9 Eylül'e denk gelmiştir.

Gadiri Hum bayramını kimler kutlar?

Alevilerin kutladığı Gadiri Hum, alevi inancına göre en büyük bayram.

Gadiri Hum bayramında neler yapılır?

Bayramı kutlayanlar bu günde oruç tutmak, gusül almak, Hz. Ali'yi ziyaret etmek, sığınma duasını okumak, Nubde duasını okumak, öğle vaktine yarım saat kala iki rekat namaz kılmak ve birbirini gören müminlerin belirli cümlelerle selamlaşması gibi ibadetler yapılır.

Gadir-i Hum Bayramı nedir? Kimler kutlar? ile ilgili etiketler Alevi Hz. Muhammed 18 Ağustos
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.