G7'den DSÖ'ye 'salgının kaynağını araştırın' çağrısı

G7, COVID-19'un kökenleri hakkında DSÖ tarafından yürütülecek şeffaf ve bilime dayalı soruşturma çağrısında bulundu. Öte yandan G7, ihtiyacı olan ülkelere de gelecek yıl içinde toplam 1 milyar doz COVID-19 aşısı hibe edecek.

Almanya, ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada'dan oluşan G7 ülkeleri, Kovid-19'un kökenleri hakkında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yürütülecek şeffaf ve bilime dayalı soruşturma çağrısında bulundu.

Bu çağrının DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus'un Çin -koronavirüs iddiaları hakkında yaptığı açıklamalardan saatler sonra gelmesi dikkat çekti.

Tedros söz konusu açıklamasında Wuhan laboratuvar sızıntısı teorisinin göz ardı edilmediğini söyledi.

Çin'in ilk soruşturmada tam olarak işbirliği yapmadığını belirten Tedros, 'Bu virüsün kökenini anlamak ve bilmek veya bulmak için şeffaflığa ihtiyacımız var' dedi.

Laboratuvar sızıntısı olasılığının hala masada olup olmadığı sorulduğunda Tedros 'her hipotezin açık olması gerektiğini' söyledi.

Öte yandan G7'den yapılan açıklamada, G7'nin ihtiyacı olan ülkelere gelecek yıl içinde toplam 1 milyar doz Kovid-19 aşısı hibe edeceği de bildirildi.

 

G7'den DSÖ'ye 'salgının kaynağını araştırın' çağrısı ile ilgili etiketler DSÖ soruşturma çağrı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.