G7 zirvesi yine protesto edildi; bu kez kano ve sörflerle!

Dünya liderlerinin Birleşik Krallık'ta toplanarak gerçekleştirmeye başladıkları G7 zirvesi, diplomasiyle olduğu kadar protestolarıyla da anılmaya başlandı. Tüm liderleri bir arada bulma şansını yakalayan göstericiler, zirveyi seslerini duyurabilmek için kullanmaya çalışıyorlar. Dün olduğu gibi bugün de renkli bir gösteri gerçekleşti.

Birleşik Krallık'ta düzenlenen G7 zirvesi, zirveye karşı protestolarla da tüm dünyanın gündeminde. 

Britanya Başbakanı Boris Johnson’ın liderlik ettiği Cornwall’daki zirveye Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Japonya Başbakanı Yoşihide Suga ve ABD Başkanı Joe Biden katılıyor.

İLK GÜNÜNDE DE RENKLİ PROTESTOLARA SAHNE OLMUŞTU

G7 zirvesi yine protesto edildi; bu kez kano ve sörflerle!

Dün başlayan zirvede yaşanan ve dünyadaki aşı eşitsizliğine dikkat çekmek için 'dünya liderlerinin karikatürize edilmiş kostümlerini giyen insanların dev bir şırıngayı çekiştirdikleri' protesto mesajını ulaştırmış ve aynı zamanda gülümsetmişti. 

ÇEVRECİLER KANO VE SÖRF TAHTALARIYLA DENİZİ DOLDURDU

Bugün ise dünyadaki denizlerin giderek ısınması ve kirlenmesine dikkat çekmek için çevreciler G7 zirvesini protesto etti. 

Birleşik Kralık'ta yapılan G7 zirvesinin ikinci gününde yaşanan protestoda kıyı şeridi rengarenk kanolar ve sörf tahtalarıyla denize açılan insanlar ile doldu taştı. 

G7 zirvesi yine protesto edildi; bu kez kano ve sörflerle! - Resim : 2

 

Falmouth kasabasındaki Gyllyngvase sahilini dolduran çevre koruma örgütleri liderlerine iklim krizi ve okyanusların kirlenmesi karşısında harekete geçme çağrısında bulundu.

'G7 ZİRVESİ OKYANUSLARI UNUTUYOR'

Binlerce göstericinin katıldığı protestonun organizatörlerinden olan çevreci Amy Slack seslerini duyurmak için bu yöntemi seçtiklerini ifade etti ve ekledi, “Her yıl 400 bin ton lağım ülkemizin kıyıları açıklarında denizlere dökülüyor. Değişim istiyoruz ve bu bizim görüşlerimizi duyurma şeklimiz. Okyanus, sağlam taahhütlerle iklim hareketine dahil edilmelidir. Mevcut haliyle G7’nin gündemi bunun gerisinde kalıyor. Korumamız gereken doğanın aynı zamanda mavi olduğu kolayca unutulabiliyor.”

 

Fotoğraflar: Kathy White

 

 

G7 zirvesi yine protesto edildi; bu kez kano ve sörflerle! ile ilgili etiketler protesto zirve g7 zirvesi kano sörf
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.