G20, Afganistan için olağanüstü toplanıyor

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Afganistan konulu G20 olağanüstü toplantısının 12 Ekim'de yapılacağını duyurdu. Katar'ın da katılım göstereceği toplantı, Roma'da gerçekleşecek.

İtalya Başbakanı Mario Draghi düzenlediği basın toplantısında, Afganistan konulu G20 olağanüstü toplantısının 12 Ekim'de yapılacağını açıkladı.

Draghi, "Sadece hayat kurtarmak için endişelenmemiz gereken bir noktaya geldik" ifadelerini kullanarak, “Uluslararası toplum, Afganistan'ın teröristler için bir sığınak olmasını önlemek için bir strateji belirlemeli” dedi.

KATAR DA ORADA OLACAK

Afganistan konulu G20 toplantısı, 30-31 Ekim tarihlerinde İtalya’nın başkenti Roma'da yapılması planlanan liderler zirvesinden birkaç hafta önce gerçekleşecek. Draghi toplantıya, Katar, Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler'in (BM) de katılacağını aktardı.

HAYAT KURTARMAK DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKELERİNİN GÖREVİ

Draghi ayrıca, "İnsani bir felaketi önlemek için bir şeyler yapmanın dünyanın en zengin ülkelerinin görevi olduğuna inanıyorum" dedi.

G20, Afganistan için olağanüstü toplanıyor ile ilgili etiketler Afganistan İtalya G20 Roma draghi Mario toplantı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.