Futbolcuların yüzünde neden kırmızı boya var? Ne anlama geliyor?

İtalya Serie A’da bu hafta takımlar kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla yüzlerine kırmızı boya sürerek sahaya çıktı. Bunlardan biri ise Atalanta forması giyen Merih Demiral oldu. Futbol severler ise futbolcuların yüzünde neden kırmızı boya var sorusuna cevap aradı.

İtalya Serie A’da bu hafta takımlar ilginç bir protestonun altına imzasını attı. Kadınlara yönelik aile içi şiddeti protesto etmek ve bu konuda farkındalık yaratmak için oyuncular sahaya yüzlerindeki kırmızı boya ile çıktı.

Yüzünde kırmızı boya ile sahaya çıkan Atalanta forması giyen A milli takım oyuncumuz Merih Demiral sosyal medya paylaşımında, "Kadına karşı şiddete dur de. Bu hafta kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak adına Serie A karşılaşmalarına yüzümüzde kırmızı boyalarla çıktık. Bu tarz farkındalık yaratan uygulamaları ülkemizde de görmeyi umuyorum." ifadelerine yer verdi.

Futbolcuların yüzündeki kırmızı boyanın anlamı; kadına şiddete dikakt çekmek amacıyla düzenlenen bir protestodur.

Futbolcuların yüzünde neden kırmızı boya var? Ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Merih Demiral kadına şiddet atalanta kırmızı boya
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.