Futbol tartışmaları TBMM'ye kadar gitti

Süper Lig'de geride kalan hafta sonunda oynanan mücadeleler birçok hakem tartışmasını beraberinde getirdi. Trabzonspor'un Gaziantep FK deplasmanında son dakikada bulduğu golün iptali ise kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı. Söz konusu tartışmalar ligin ilk yarısında oynanan ve bordo-mavililerin 1-0 mağlup olduğu Göztepe maçını ve sonrasında yaşananları hatırlattı. CHP'li vekil Ahmet Kaya, söz konusu maçın ardından TBMM'de Trabzonspor'un haksızlığa uğradığını iddia etmişti.

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 25. hafta mücadelesinde şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor, Gaziantep FK'ya konuk oldu. Maça, son dakikada bordo-mavili ekibin bulduğu golün iptali damga vurdu. 

Kamuoyunun birçok kesimini ayrıştıran pozisyonda, Trabzonsporlu milli futbolcu Abdülkadir Ömür'ün ikili mücadele sırasında topa mı yoksa rakibine mi vurduğu konusundaki tartışmalar Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp ile bordo-mavili kulübü karşı karşıya getirdi. 

İLK YARIDAKİ GÖZTEPE MAÇINI AKILLARA GETİRDİ

Karşılıklı sert açıklamaların ardından sosyal medyanın gündemine ligin ilk yarısında yine Trabzonspor'un Göztepe ile oynadığı maç geldi.

Söz konusu maçın hakemi Fırat Aydınus'un yönetiminden memnun olmayan CHP'li Trabzon vekili Ahmet Kaya, konuyu Meclis gündemine taşımıştı. 

''MİLLETVEKİLİ MECLİS GENEL KURULU'NU BÖYLE MEŞGUL EDEBİLİR Mİ?''

Süper Lig'in 10. hafta mücadelesinde Trabzonspor'un evinde Göztepe'ye 1-0 mağlup olmasının ardından TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TFF'yi TBMM'den göreve çağırarak, ''Süper Lig'te cumartesi akşamı oynanan Trabzonspor-Göztepe maçı tam bir hakem rezaletine sahne olmuştur. Maçın hakemi Trabzonspor'umuzu resmen katletmiş, göz göre göre emeğimizi ve 3 puanımızı çalmıştır. Oyuncumuz Sörloth'a yapılan net penaltıyı vermemiş, kaptan Sosa'ya yapılan kırmızı kartlık hareketi görmezden gelmiştir. Sörloth'un pozisyonunda VAR hakemine ısrarla "Orta hakemi çağıralım." dendiği, VAR hakeminin de bu çağrıya "Sorumluluk bende, kes sesini!" şeklinde cevap verdiği için de hakemler arasında tartışma çıktığı konuşulmaktadır. VAR odasında konuşulanların açıklanmasını istiyoruz. Trabzonspor taraftarları olarak, adalet ve şeffaflık istiyoruz. Terimizin çalınmasından ve haksızlıklardan bıktık, usandık. Bu Merkez Hakem Kurulu ve hakemlerle ligimizin sağlıklı yönetilmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Türk futbolunda Anadolu devrimini yapmış Trabzonsporlular olarak temiz futbol istiyoruz, futbolumuzun içine yuvalanmış kirli yapılara ve bozuk düzene engel olunmasını istiyor, Türkiye Futbol Federasyonunu göreve çağırıyoruz'' ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyada ise bir vekilin Meclis'te gündemi futbol konuları ile meşgul edip edemeyeceği yeniden tartışma konusu oldu.

''ETİK Mİ DEĞİL Mİ?''

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, Trabzonspor'un bu ay içinde oynayacağı Göztepe deplasmanı ve son oynanan Gaziantep FK maçındaki puan kayıplarının bu şekilde Meclis gündemine, siyasi tartışmalara konu olmasının ne gibi sonuçlar doğuracağını tartışıyor.

Bazı futbolseverler, siyasetin bu denli hakem olaylarının içerisine girmesini eleştirirken, bazıları ise tartışmalara vekillerin de dahil olmasına destek veriyor. 

Futbol tartışmaları TBMM'ye kadar gitti

Futbol tartışmaları TBMM'ye kadar gitti ile ilgili etiketler Trabzonspor Trabzon Göztepe Ahmet Kaya Gaziantep FK TBMM
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.