Futbol karşılaşmasında dehşet! Kırmızı kart gösteren hakemi uçurumdan aşağı attılar

Şili'deki bir futbol müsabakasında yaşanan akıl almaz olayda, kırmızı kart gösteren hakemi futbolcular uçurumdan aşağı attı. Futbolcuların hışmına uğrayan hakem ağır yaralandı.

Şili’nin kuzeyindeki Antofagasta şehrinde 20 Ağustos günü meydana gelen olayda, Deportivo Real 1 de Mayo ile Salvador Quezada futbol takımları arasında oynanan amatör lig maçı sırasında, hakem Luis Chavez gösterdiği bir kırmızı kart sonrası Deportivo Real 1 de Mayo takımının bazı oyuncuları tarafından fiziki saldırıya uğradı. Futbolcuların hakeme tekme, yumruk ve sopa ile vurdukları ve ardından sahanın yakınındaki bir uçurumdan aşağı attıkları belirtildi.

''FUTBOLDA ŞİDDETTİN ÖNÜNE GEÇİLMEZSE DAHA KÖTÜ OLAYLAR YAŞANABİLİR''

Saldırıda yaralanan hakemin yardımına diğer hakemler ve bazı oyuncular koşarken, sahada hazır bulunan sağlık ekipleri hakemi ambulansla hastaneye kaldırdı. Yaşanan olay sonucu futbol maçı iptal edilirken, güvenlik güçleri hakemin kendisine saldıran futbolculardan şikayetçi olduğunu söyledi. Olayın ardından mağdur hakem Luis Chavez, adaletin yerini bulmasını istediğini belirtirken, futboldaki şiddetin önüne geçilmezse daha kötü olayların yaşanabileceğini söyledi.

Futbol karşılaşmasında dehşet! Kırmızı kart gösteren hakemi uçurumdan aşağı attılar

''ŞİDDETE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ''

Olaylar üzerine Şili Spor Bakanlığı Antofagasta Temsilcisi Diego Rojas Reyes, Adalet ve İnsan Hakları Bakanlığı temsilcileri ve yerel futbol kulüpleri yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Diego Rojas Reyes, futbol sahalarındaki şiddete müsamaha göstermeyeceklerini vurgularken, olay sebebiyle bir dizi eylem planı yaptıklarını ve bu nedenle önümüzdeki hafta hakemlerin maç yönetmeyeceğini ifade etti.

''OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI''

Adalet ve İnsan Hakları Bakanlığı temsilcileri ise olaylara karışanlar hakkında soruşturma başlatıldığını ve mağdur olan hakeme gereken hukuki desteğin verileceğini belirtti.
Deportivo Real 1 de Mayo kulübü başkanı da olaya karışan 2 kulüp oyuncusunun takımdan ihraç edileceklerini açıkladı.

İHA

Futbol karşılaşmasında dehşet! Kırmızı kart gösteren hakemi uçurumdan aşağı attılar ile ilgili etiketler Şili hakem Şiddet futbol maçı kırmızı kart
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.