Fuat Oktay, koronavirüs aşısı oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs aşısını yaptırdı. Aşı yapılmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Oktay, "Buradan tüm vatandaşlarımıza çok rahatlıkla gelip aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çin'den Türkiye'ye getirilen CoronaVac aşısını oldu.

Ankara Şehir Hastanesinde CoronaVac aşısının ilk dozunu yaptıran Fuat Oktay, tedbir amacıyla 15 dakika bekletildi. Oktay, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"RAHAT BİR ŞEKİLDE AŞI OLDUM"

Fuat Oktay, son derece rahat bir şekilde aşı olduğunu belirterek, Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel ile beraber bütün sağlık çalışanlarına teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Türkiye'nin bütün dünyaya örnek bir aşılama sistemi olduğunu ifade eden Oktay, koronavirüs salgını konusunda Türkiye'nin bütün dünyadan ayrı değerlendirilmesi gerektğini belirterek ülkemizin koronavirüse karşı son derece başarılı bir mücadele gösterdiğini kaydetti.

"VATANDAŞLAR RAHATLIKLA AŞI YAPTIRABİLİRLER"

Bu noktada sağlık sistemi altyapısının çok önemli olduğunu ve aşı yapılma uygulamasına geçildiği zaman da aynı başarının görüldüğünü ifade eden Oktay, şunları söyledi:

"Bugün itibarıyla yapılan koronavirüs aşısında 700 bine yaklaştık diye biliyorum. Dolayısıyla çok hızlı bir şekilde, yeni başlamamıza rağmen, aşılamada ilk sırada bulunan ülkeler arasına girerek güzel bir ilerleme kaydettik. İnşallah nisan ayına doğru kendi aşılarımız da çıkacaktır. Ondan sonra ise önümüz tamamen açılacaktır. Buradan tüm vatandaşlarımıza çok rahatlıkla gelip aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Bu hem bireysel anlamda sağlık için hem de toplum sağlığı, ülkemizin sağlığı için ve bir an önce normalleşmemiz açısından son derece önemli bir adım olacaktır."

HALKIMIZA GENİŞ BİR KAPASİTE SUNUYORUZ"

Ankara Şehir Hastanesinde aşı uygulaması için 130 odanın ayrıldığını aktaran Oktay, "Dolayısıyla bütün Türkiye'deki şehir hastanelerimiz, diğer hastanelerimiz, aile sağlık merkezlerimizi de düşündüğümüzde son derece geniş bir kapasiteyi şu anda aşılama imkanı için tüm vatandaşlarımıza sunmuş durumdayız." ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay, koronavirüs aşısı oldu ile ilgili etiketler Fuat Oktay Korona Koronavirüs Cumhurbaşkanı Yardımcısı korona aşısı aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.