FTX kurucusu suçlamaları kabul etmedi

Hakim önüne çıkan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. ABD’nin son yıllardaki en yüksek profilli dolandırıcılık olayı olarak görülen davanın bir sonraki duruşması Ekim ayında görülecek. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried Salı günü suçlamaları kabul etmedi ve Ekim ayında, son yıllardaki en yüksek profilli beyaz yakalı dolandırıcılık davalarından biri olması beklenen bir duruşmayla karşı karşıya kalacak.

FTX kurucusu suçlamaları kabul etmedi

FTX davasında duruşma tarihi 2 Ekim olarak duyuruldu.

ABD Bölge Yargıcı Lewis Kaplan, dün görülen davada savcıların tüm kanıtları önümüzdeki dört hafta içinde sunmasını beklediklerini söyledi ve duruşma tarihini 2 Ekim olarak belirledi.
Bankman-Fried davasını yöneten Manhattan bölgesinden Avukat Damian Williams, dava ile yaptığı açıklamada iflasla ilgili süreci yönetecek olan kıdemli savcılardan ve menkul kıymetler ve emtia dolandırıcılığını soruşturan birimlerin üyelerinden oluşan bir ekip kurulduğunu duyurdu. Bankman-Fried, kamu yolsuzluğu, kara para aklama ve uluslararası suç girişimleri, menkul kıymet dolandırıcılığı gibi çeşitli suçlardan yargılanacak.

Davayı yakından takip eden hukukçular ise dava süreci boyunca Bankman-Fried’in büyük olasılıkla bir pazarlık yoluna giderek bir uzlaşma yolu arayacağını düşünüyor. Diğer yandan dava sürecinin uzun olmasından dolayı savcıların Fried’ın bu süreci hapiste geçirmesini talep edebileceği konuşuluyor. Bilindiği gibi FTX’in eski CEO’su ABD’ye iade edildikten sonra kefaletle serbest bırakılarak ev hapsine alınmıştı.

Fried’ın ortakları suçlamarı kabul ederek hükümetle iş birliği yaptı
ABD Başsavcısı Damian Williams, FTX’in çöküşünün ardından hükümetin birçok FTX çalışanıyla görüştüğü ve e-postalar, mali tablolar ve Signal mesajlarından oluşan on binlerce sayfalık materyale sahip olduğunu duyurmuştu.

investing.com’un haberine göre, Bankman-Fried'a en yakın isimler olan eski Alameda Research CEO'su Caroline Ellison ve FTX baş teknoloji sorumlusu ve kurucu ortağı Gary Wang, Bankman-Fried henüz Bahamalar’da tutukluyken hükümetle yaptıkları işbirliği çerçevesinde dolandırıcılık suçlamalarını kabul etti. Ancak Fried, organizasyonun en tepesinde olduğu için olası bir iş birliğinin kabul edilmesi durumu zayıf olarak görülüyor.

FTX kurucusu suçlamaları kabul etmedi ile ilgili etiketler ekonomi FTX Borsası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.