FTX kurucusu Bankman-Fried kefaletle serbest kalamayacak

ABD'li savcılar tarafından dün milyarlarca dolar kaynağı kötüye kullanmakla ve siyasi kampanyalara dair yasaları delmekle suçlanmasının ardından Kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'a Bahamalar'da çıktığı mahkemede kefaletle serbest kalma şansı verilmedi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Mahkeme, Bankman-Fried'ın firar etme riskinin fazla olduğuna ve 8 Şubat'a kadar Bahamalar'daki cezaevinde tutulması gerektiğine karar verdi.

FTX kurucusu Bankman-Fried kefaletle serbest kalamayacak

Üç yıl önce Bahamalar'da kurulan FTX, işlemcilerin yalnızca 72 saat içerisinde borsadan 6 milyar dolar değerinde para çekmeye çalışmalarıyla başlayan likidite krizinin ardından 11 Kasım'da iflas ettiğini açıklamıştı.

Dün açıklanan iddianameye göre ABD'li savcılar Bankman-Fried'ı, kendi kripto para yatırım fonu Alameda Research LLC'nin borç, yatırım ve harcamalarını karşılamak adına FTX müşterilerinin mevduatlarını kullanarak dolandırmakla suçladı.

Savcıların suçlamaları arasında Bankman-Fried'ın Alameda müşterilerine fonun durumu hakkında yanlış ve yanıltıcı bilgiler vererek onları da dolandırması ve dolandırılıkla elde ettiği parayı saklaması da yer alıyor. Savcılar Bankman-Fried'ın çaldığı parayla "siyasi kampanyalara onlarca milyon dolar bağış" yaptığını belirtti.

Bankman-Fried, kendisine yöneltilen sekiz suçlamadan 115 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

New York eyaleti savcılarından Damian Williams soruşturmanın "sürdüğünü" ve "hızlı ilerlediğini" söylerken, FTX'in çöküşünü "Amerikan tarihindeki en büyük finansal dolandırıcılık olaylarından" biri olarak niteledi.

FTX kurucusu Bankman-Fried kefaletle serbest kalamayacak ile ilgili etiketler ekonomi FTX Borsası New York
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.