Frontex durdurdu Yunan ölüme sürükledi

Batının göçmenlere yönelik insanlık dışı tutumu Ege'de bir kez daha ortaya çıktı. CNN Türk'ün elde ettiği görüntülerde Yunan botlarının göçmenleri taşıyan botu Türk karasularına ölümleri pahasına sürmesiyle ilgili anlar bulunuyor. Üstelik insanlık dışı bu uygulamayı AB gücü Frontex'in yardımı ve Almanya'ya ait NATO savaş gemisi Berlin'in gözetiminde yaptıkları da gözler önüne seriliyor. Ölüme sürüklenen mültecileri kurtarmak ise medeni batının ifadesi ile "Barbar Türkler"e yani bize kalıyor...

Bugüne kadar birçok kez vurdular, ateş açtılar, göçmenleri ölüme sürüklediler. Videoda izlediğiniz görüntüler bugüne değin Ege'de defalarca tekrarlandı. Ama o çarpıcı görüntülere Batı'nın Yunan'ın insanlık dışı tutumuna kör bakışını, hatta yardım edişini ortaya koyan bir yenisi eklendi.

CNN TÜRK'ün ulaştığı özel görüntüler, Ege'de batının kurumsal barbarlığını ortaya koydu. Avrupa hayaliyle yola çıkan göçmenlerin bir anda ölüm kalım mücadelesi vermek zorunda kaldığı insanlık dışı anlar... 

HABERİ ALMAN DER SPIEGEL DERGİSİ DE YAYINLADI

CNN TÜRK, Ege'de göçmenlere yapılan zulmün yeni görüntülerine yayınladı. Görüntüler batı medyasında da geniş şekilde yer buldu. Alman Der Spiegel dergisi haberi manşetinden okurlarına iletti. Görüntüleri öncekilerden farklı kılan bu kez sadece Yunan güçlerinin göçmenlere uyguladığı zulüm değil, aynı zamanda uluslararası kurumların da buna göz yumması, hatta destek çıkmayısydı.

AB'NİN FRONTEX GEMİSİ GÖÇMEN BOTUNU ENGELLEDİ

8 Haziran 2020 tarihinde kaydedilen görüntüde çocuk, kadın, yaşlı, dalgalı denizde boğuşan göçmenler var. Yunan kıyısına doğru ilerliyorlar ancak önlerine bir engel çıkıyor. Avrupa Birliği'nin kurduğu özel güvenlik gücü Frontex... Avrupa Birliği'nin sınırlarını korumak için kurduğu güvenlik gücü Frontex denizde de Yunan güçleriyle birlikte eş zamanlı güvenliği sağlıyor. Ancak bu kez rolleri olması gerekenden çok farklı. Denizde gördükleri göçmen botunun ilerleyişini durdurmak için önlerini kesiyor, sonra da bulundukları yeri Yunan güçlerine iletiyorlar. Tabi o anda Türk sahil güvenliğinin kameraları kayıtta.

FRONTEX DURDURDU, YUNAN GEMİSİ TÜRK SULARINA İTTİ

Frontex'in uyarısı üzerine Yunan sahil güvenlik botu harekete geçiyor. Frontex gemisi dalga oluşturarak kadın, çocuk dolu göçmen botunu durdururken, Yunan gemisi bölgeye ulaşıyor. Açık denizde göçmen botuna müdahale etmeye başlıyor. Yunanistan'a ait Midilli Adası'na ilerleyen göçmen botu ilk olarak durduruyor. Bota iki Yunan güvenlik gücü görevlisi bindiriliyor. Yunan Sahil Güvenliği, mülteci botunun motoruna müdahale ederek denizin ortasında hareketsiz kalmalarını sağlıyor.

Hareketsiz bırakılan mülteci botu, Türk karasularına doğru itilmeye başlanıyor. Yunan güçleri, onlarca göçmeni taşıyan botu Türk karasularının yakınına kadar itiyor. Ancak, hava ve deniz şartları nedeniyle bot Türk karasularına gidemiyor. Bunun üzerine, Yunan güçleri yeniden bota müdahale ediyor. Mültecilerin denizdeki can pazarı ise kameralara anbean yansıyoz

ZORLA TÜRK KARASULARINA İTİLDİ

Göçmen botu, Türk karasularına ilerlemeyince bu kez de halatlarla Türk karasularına çekiliyor. 

AB sınır gücü Frontex ve Yunan güçlerinin saatlerce süren insanlık dışı müdahalesine ise bölgedesi NATO gemisi de göz yumuyor.

Göçmenlere yönelik insan hakları ihlali Almanya'ya ait BERLİN adlı NATO gemisinin önünde gerçekleşiyor ama gemidekilere hiçbir uyarı yapma gereği bile hissetmiyor. 

47 GÖÇMENİ TÜRK SAHİL GÜVENLİĞİ KURTARDI

Sözde medeni Batı'nın iki kurumu AB ve NATO'nun gözetim ve hattı yardımı ile aynı Batı medeniyetinin kurucusu olarak gösterilen Helenlerin mirasçısı Yunanistan'a ait güçlerinin ölüme sürüklediği mültecilere yardım etmek ise Türk sahil güvenliğine düşüyor.

İlk olarak Yunan güçlerini uluslararası hukuku ihlal eden tutumu nedeniyle uyaran Türk Sahil Güvenlik Güçleri daha sonra aralarında kadın çocuk, yaşlının bulunduğu 47 göçmeni dalgalarla boğuştukları denizden kurtarıyor. Mülteciler uzanan bu yardım eline alkışlarla teşekkür ediyor. 

Frontex durdurdu Yunan ölüme sürükledi ile ilgili etiketler Ege Mülteci Yunan Yunanistan NATO Sahil güvenlik Türkiye ab Frontex

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.