'Türkler, Ermeni mahallesini bastı'

Azerbaycan ordusunun, işgal altındaki Dağlık Karabağ'ı geri almak adına Ermenistan'a başlattığı operasyon Türkiye'nin de desteğiyle sürüyor. Söz konusu durumdan rahatsız olan Batı medyası, kamuoyunu algı operasyonlarıyla yanıltmaya çalışıyor. Buna son örnek Fransız haber sitesi France 24'ten geldi. Kurum, Azerbaycan'a destek konvoyu düzenleyen Türk vatandaşlarını 'Türkler, Ermeni mahallesine baskın düzenledi' başlığıyla duyurdu.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan çatışmaların ardından Türkiye'de farklı illerde vatandaşlar Azerbaycan'a destek vermek için bayraklarıyla sokağa çıkmıştı.

Bu durumu hazmedemeyen Fransız devlet kanalı France 24, yalan haber yayınlayarak kamuoyunu yanılttı.

"TÜRKLER ERMENİ SOKAKLARINI ARAÇLARLA KAPATTI"

Vatandaşların Azerbaycan halkına ve ordusuna manevi destek vermek üzere düzenlediği konvoyu baskın olarak duyuran Fransız medyası, Türklerin Ermenilerin yaşadığı mahalleleri araçlarla kapattığı yalanına da haberde yer verdi.

'Türkler, Ermeni mahallesini bastı'

Haberde, İstanbul merkezli bir gazetede çalışan bir gazetecinin yorumu da paylaşıldı. Polisin kamu düzenini bozduğu gerekçesiyle bu konvoyları anında durdurması gerektiğini belirten gazeteci, yetkililerin bu saldırıları umursamadığını ifade etti.

İLK PROVAKASYON DEĞİL

Bu France 24'ün ilk provokasyonu değil. Fransız devlet kanalı daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını yanlış çevirerek bir algı oyunu oluşturmaya çalışmıştı.

'Türkler, Ermeni mahallesini bastı' ile ilgili etiketler Fransa Azerbaycan Ermenistan Türkiye France 24 algı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.