Fransızlar Suriye'deki tarihi eserleri çalıyor

Terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altındaki bölgelerde varlık gösteren Fransız arkeologlar, Suriye’nin doğusunda bulunan Deyrizor ilinde gizlice yürüttükleri kazı çalışmalarında çıkardıkları tarihi eserlere el koyuyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında bulunan bölgelerde faaliyet gösteren Fransız arkeologlar, Deyrizor ilinde kazı çalışmalarından ele geçirdikleri kalıntılara ve tarihi eserlere el koyuyor.

ÇALIŞMALAR GECE SAATLERİNDE YAPILIYOR

Yılbaşından itibaren başlayan kazı çalışmalarında halihazırda en az 10 Fransız arkeolog ve uzman yer alıyor. Çalışmalar genel olarak gizli ve gece saatlerinde YPG/PKK’lı teröristlerin himayesinde gerçekleşiyor. Kaynaklar, Fransızların antik kentten çıkardıkları kalıntılara veya tarihi eserlere el koyarak Fransız ve ABD askerlerinin varlık gösterdiği Ömer petrol sahasına taşıdıklarını ifade ediyor.

YPG/PKK’lı teröristler ise sivillerin antik kente yaklaşmasını yasaklayarak uyarılarına uymayanları alıkoymakla tehdit ediyor. Fransa’nın başkenti Paris’te geçen ay Mısır, Libya, Yemen ve Suriye gibi ülkelerden gelen kaçak antika eserleri sattığı iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alınmıştı.

ORASI ASUR KENTİYDİ

Deyrizor il merkezinden 70 kilometre uzaklıkta yer alan Antik Kent, Asur İmparatorluğu döneminin en önemli şehirlerden birisi olma niteliğini taşıyor. İç savaş boyunca DEAŞ ve YPG/PKK’lı teröristlerce defalarca tahrip edilen antik kentte 1978-2010 yıllarında Alman arkeologlar tarafından kazı çalışmaları yürütülmüştü.

Fransa ordusu, Suriye’de PKK işgalindeki bölgelerde ABD’nin imkanları ve himayesinde varlık gösterebiliyor. Halihazırda Deyrizor, Haseke ve Rakka illerinde 4 askeri noktada mevcut durumdaki mevcut durumdaki Fransız askerleri, konuşlandıkları noktaların tümünü ABD askerleriyle ortak kullanıyor. Suriye’deki PKK işgalindeki bölgelerde 200 civarında Fransız askeri bulunduğu sanılıyor.

Fransızlar Suriye'deki tarihi eserleri çalıyor ile ilgili etiketler Suriye terör tarihi eser fransız askerleri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.