Fransız Soğan Çorbası nasıl yapılır? Soğan nasıl terletilir? Soğan terletme tarifi

Soğan terletme, farklı damak zevki olan ve farklı lezzet arayanların şu sıralar en gözde yemek yapım şeklidir. Terletme sebzelere uygulanır. Kimi coğrafi bölgelerde demleme usülü olarak bilinir. Peki Soğan çorbası nasıl yapılır?

Kebaplarla birlikte servis edilen sebzelere uygulanan terletme işlemi kebapları çok lezzetli bir kıvama getiriyor. Soğan çorbası tarifi arayanlar da özellikle internette Fransız usulü soğan çorbası ile karşılaşıyor.

SOĞAN NASIL TERLETİLİR?

Terletme işlemini kavurmaktan ayıran da işin içine suyun girmesi ve harlı değil kısık ateş kullanılması..

Soğan, sarımsak, patlıcan gibi sebzelere yapılan bu işlemde suyun içine lezzet vermek amacıyla karabiber ya da pul biber gibi baharatlar da eklenebiliyor.

Bazı yörelerde bu işleme demleme de deniyor.

Patlıcan kebabı için patlıcan, soğan kebabı için de soğan etlerle birlikte şişe takılmadan önce terletiliyor.

Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

4 adetorta boy kuru soğan
100 gramtereyağı
2 dişsarımsak
2 adetdefne yaprağı
2 daltaze kekik
1/2 çay kaşığıtuz
1/4 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
1 su bardağıkırmızı şarap (arzuya göre)
3 yemek kaşığıun
2 litreet suyu
5 dilimbaget ekmek
200 gramgruyere ya da emmental peyniri
Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Şekerin açığa çıkması ve karamelize olmaları için düşük ısıda kavurmaya başladığınız piyazlık doğranmış soğanları, ısıyı arttırarak uzun sürede pişirmeye özen gösterin.

Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları, ince ince piyazlık doğrayın. Sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın.

Tereyağını büyük boy bir tencerede eritin. Doğranmış kuru soğan, sarımsak, defne yaprakları ve taze kekikleri; eriyen tereyağında, orta ateşte sotelemeye başlayın.

25-30 dakika kadar kısık ateşte, soğanlar iyice karamelize olana kadar yanmamalarına dikkat ederek karıştırmaya devam edin.

Arzu ederseniz bir parça yağlı kağıdı, tencerenizin genişliği kadar daire şeklinde kesin. İyice ıslattığınız yağlı kağıdı doğranmış soğanların üzerine kapatın ve arada sırada karıştırarak işlemi tekrarlayın. Bu soğanlarınızın terlemesine yardımcı olacaktır.

Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra orta-yüksek ateşte 4-5 dakika karıştırmaya devam ederek soğanların biraz renklenmesine izin verin.

Kırmızı şarabı ekleyin. Yüksek ateşte, şarap uçana ve soğanlar kuruyana kadar kaynatma işlemini sürdürün.

Aromalarını soğana veren kuru kekik ve defne yapraklarını tencereden çıkartın.

Kavrulan soğanlara unu katıp 5 dakika kadar kavurun. Un hafifçe kavrulduktan sonra sıcak et suyunu ekleyin ve çorba karışımını kaynamaya alın.

Yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirdiğiniz çorbayı, kaselere aldıktan sonra üzerlerine birer dilim baget ekmek yerleştirin.

Rendelenmiş Gruyere ya da Emmental peyniri eklediğiniz çorbaları, 220 derece fırında peynirler eriyip üzerleri kızarana kadar fırınlayın.

Fırından çıkan çorbaların sıcak olduğunu, kendinize ya da misafirlerinize hatırlatarak servis edin.

 

Fransız Soğan Çorbası nasıl yapılır? Soğan nasıl terletilir? Soğan terletme tarifi ile ilgili etiketler Yemek soğan nasıl terletilir fransız soğan çorbası tarigi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.