Fransız sinemasının efsane ismi Anna Karina hayatını kaybetti!

Jean-Luc Godard'ın ilham perisi olarak tanınan Danimarka kökenli Fransız oyuncu, yönetmen ve senaryo yazarı Anna Karina, 79 yaşında kanser sebebiyle hayatını kaybetti.

Yönetmen Godard'ın filmlerinin tanınan siması oyuncu Karina'nın ölümünün ardından Fransa Kültür Bakanı Franck Riester, “Bugün Fransa, efsanelerinden birini kaybetti” dedi.

ANNA KARİNA KİMDİR?
22 Eylül 1940’ta Danimarka’da doğan Karina, 18 yaşındayken Fransa’ya yerleşti. Modellik yapan Karina, daha sonra oyunculuğa ve sinemaya adım attı.

Yeni Dalga’nın önemli yönetmenlerinden Godard’ın 'Kadın Kadındır' (Une femme est une femme, 1961), 'Hayatını Yaşamak' (Vivre Sa Vie, 1962), 'Küçük Asker' (Le Petit Soldat, 1963), Çete (Bande à, 1964), 'Alphaville' (1964) ve 'Çılgın Pierrot' ( Pierrot le Fou, 1965) gibi filmlerinde oynadı.

Fransız sinemasının efsane ismi Anna Karina hayatını kaybetti!

Sinemanın yanı sıra müzikle de ilgilenen Karina, Serge Gainsbourg ile ‘Ne dis rien’ isimli bir şarkıyı seslendirdi.

Fransız sinemasının efsane ismi Anna Karina hayatını kaybetti! ile ilgili etiketler Fransa Sinema Anna Karina
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.