Fransız hükümetinden Twitter'a Trump tepkisi

Sosyal medya platformu Twitter, Kongre baskınının ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını önce engelledi, sonra da tamamen kapattı. Twitter'ın sırf söylemleri hoşuna gitmediği için Trump'ın sesini tamamen kesmesi dünya genelinde tartışılmaya devam ediyor. Bu konuda en net tepkilerden biri Fransa hükümetinden geldi. Hükümet sözcüsü Gabriel Attal, Twitter'ın kararından rahatsız olduklarını açıkladı. Attal, Yeniden seçilmiş olsaydı, sosyal medya devleri bu kararı alır mıydı bilmiyorum." dedi

Fransa Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal, Europe 1 radyosa verdiği demeçte, sosyal medya platformu Twitter'ın Trump'ın hesabını askıya almasına, "Bu karardan rahatsız oluyorum." sözleri ile tepki gösterdi.

Sosyal medyada nefret ve şiddet içerikli paylaşımlarla mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Attal, ancak bir kişinin hesabının kapatılması için kriterlerin de belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Attal, düzenleme yapmak ile bir kişiyi sosyal medyada paylaşım yapmasını engellemek arasında fark olduğunu vurgulayarak, "Bu karar çok kolay şekilde alınmış bir karar. Donald Trump, görev süresinin sonuna geldi. Yeniden seçilmiş olsaydı, sosyal medya devleri bu kararı alır mıydı bilmiyorum." diye konuştu.

"BU NORMAL OLAMAZ"

Fransa Çevre Bakanı Barbara Pompili de Trump'ın Twitter hesabının askıya alınmasına tepki göstererek, "Bu normal bir tepki olamaz." dedi.

Sosyal medya platformlarının düzenlenmesi için demokratik sürecin olması ve bununla ilgili tartışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Pompili, bir sosyal medya platformunun bir hesabı kapatma konusunda tek başına karar alamaması gerektiğini ifade etti.

Sosyal medya platformu Twitter, Washington'da yaptığı miting sonrasında Kongre'yi hedef gösteren Trump'ın daha sonra yaptığı çağrıları dikkate almayıp, hesabını kalıcı olarak askıya almıştı. Hatta, Trump'ın orjinal hesabını taklit eden Fransız milletvekilinin de hesabı askıya alınmıştı.

 

 

Fransız hükümetinden Twitter'a Trump tepkisi ile ilgili etiketler Trump Fransa Gabriel Attal hesap
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.