Fransız doktorların acı çağrısı! Vatandaşlardan maske bağışı istediler...

Fransa'da maske bulamayan doktor ve sağlık çalışanları Fransızlardan maske bağışında bulunmalarını istedi. Fransız sağlık çalışanları vatandaşlardan ayrıca medikal malzeme göndermelerini de istediler...

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını Avrupa’da etkisini arttırmaya devam ederken, Fransa’da sağlık sistemi zor günler yaşıyor.

Fransa’da korona virüs salgını ile mücadele eden sağlık çalışanları yetersiz maske stoku nedeni ile zor günler yaşıyor.

Sağlık çalışanları maske bulamadıkları için halktan maske bağışı yapmaları çağrısında bulunurken, internet üzerinden yapılan çağrıda ayrıca diğer medikal ürünlerde istenildi.

Birçok belediye, personeli için ayırdığı maskeleri hastanelere bağışlarken, Özgür Tıp İçin Fransız Birlik Sendikası (UFML) Başkanı Dr. Jérôme Marty, yaptığı çağrıda özel sektördeki şirketlere, kurumlara, dişçilere ve çiftçilere sağlık çalışanları için maske bağışında bulunulmasını istedi. Sağlık çalışanları, sosyal medya hesapları üzerinde bağışta bulunanlara teşekkürlerini iletti.

FRANSA'DAKİ TÜRKLERDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BÜYÜK DESTEK
Fransa'da yaşayan Türkler yaşanan sağlık krizi döneminde büyük bir yardım seferberliği başlatarak dikkatleri üzerlerine çekerken, Türklerin yaptığı gıda ve medikal ürün yardımları sağlık çalışanlarının takdirini topladı.

TÜRKİYE ÖRNEK GÖSTERİLİYOR
Türkiye'de maskeler halka bedava dağıtılırken, Fransa'da sağlık çalışanlarının maske bulamaması ise büyük tartışmalara neden oldu.

Fransa'da yaşayan Türkler, Türkiye'deki ücretsiz maske dağıtımını överken, akrabalarından da maske göndermesi ricasında bulundu.

Fransız doktorların acı çağrısı! Vatandaşlardan maske bağışı istediler... ile ilgili etiketler Fransa Koronavirüs maske Sağlık çalışanları medikal malzeme
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.