Fransız dergisi, Erdoğan'ı Atatürk'e benzetti

Gelen son dakika haberine göre; Fransa'da yayın hayatını sürdüren haftalık haber dergisi L'Express, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'daki ve Doğu Akdeniz'deki stratejik kararlarını överek başarısından dolayı Mustafa Kemal Atatürk'e benzetti. Dergi ayrıca, Erdoğan'ın bölgedeki enerji kaynaklarından faydalanılması konusunda büyük bir başarı elde ettiğini belirtti.

Merkezi Paris'te bulunan Fransız dergisi L'Express, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Libya başta olmak üzere Doğu Akdeniz'deki gelişmelerde güçlü bir pozisyon aldığını vurguladı.

Ankara'nın bu stratejiyi 'Mavi Vatan' olarak tanımlandığını belirten dergi, bölgedeki enerji kaynaklarından faydalanma konusunda büyük bir adım atıldığını, Osmanlı Devleti'nin yıkılmasıyla beraber imzalanan Lozan Antlaşması ile denizlerdeki egemenliği azalan Türkiye'nin yeniden kendini gösterdiğini belirtti.

ERDOĞAN, BATI'NIN PASİFLİĞİNDEN İYİ YARARLANDI

Türkiye'nin Libya'da yürüttüğü politikayla batı pasifliğinden yararlandığına vurgu yapılırken, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru hükümetin Erdoğan'la yaptığı anlaşma değerlendirildi. 

Makalede, Fransa'nın bu anlaşmayı 'kırma' çabalarının nihayete ulaşmadığı da dikkat çeken bir detay oldu. 

Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'ın, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de petrol arama çalışmalarını engellemek adına her türlü girişimi yaptığına vurgu yapan L'Express, ayrıca Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap devletlerinin Libya'da darbeci Halife Hafter'e destek verdiğini, buna karşılık Katar'la ittifak yapan Erdoğan'ın başarılı olduğunu aktardı. 

ERDOĞAN'I ATATÜRK'E BENZETTİLER

Söz konusu haberde; Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarıları nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk'e benzetildi. 

Söz konusu haber, 'Erdoğan'ın Libya'da kazanan taktiği' başlığıyla okuyuculara ulaştı.

Fransız dergisi, Erdoğan'ı Atatürk'e benzetti

 

Fransız dergisi, Erdoğan'ı Atatürk'e benzetti ile ilgili etiketler Dergi Fransa Fransız Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Mustafa Kemal Atatürk Libya L'Express
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.