'Erdoğan! Savaş kapımızın önünde'

Türkiye'nin son dönemde dünya gündemini sarsan kararlar alması Fransız dergisi Le Point'in manşetine taşındı. Fransa'nın Doğu Akdeniz, Suriye ve Libya'da Türkiye'nin politikalarına karşı koyamamasını eleştiren Fransız basınının en popüler dergilerinden Le Point, 'Erdoğan! Savaş kapımızın önünde' şeklinde başlık attı. İşte detaylar...

Paris yönetimi ile Türkiye geriliminin ilk belirtileri, Suriye'nin kuzeyine düzenlenen operasyonlarla filizlendi. 

Fransa, Ankara'nın PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'li teröristlere yönelik yürüttüğü operasyonlara karşı çıktı.

Söz konusu olayların ardından gerilim, Doğu Akdeniz ve Libya'ya taşındı. Darbeci Halife Hafter'i destekleyen Macron yönetiminin Türkiye'nin ve Birleşmiş Milletler'in desteklediği Ulusal Mutabakat hükümetine karşı aldığı bozgun, dengeleri alt üst etti. 

Dergide yer alan makalede, Türkiye'nin Libya ile yaptığı deniz yetki anlaşmasıyla elini güçlendirdiği belirtildi. Bu durum nedeniyle de ülkedeki iç savaşın mimarı olan Hafter'in milisleri püskürtüldü.

Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Rusya gibi ülkelerle birlikte General Hafter'i açık şekilde destekleyen Fransa, sahada alınan mağlubiyetin ardından Akdeniz'den Libya'ya giden bir gemiyi aramak istedi ancak Türk donanması buna izin vermedi.

Türk savaş gemilerinin kendi unsurlarına 'radar kilitledi'ği gerekçesiyle NATO'ya şikayette bulunan Paris yönetiminin iddiaları boş çıktı.

''ERDOĞAN'LA SAVAŞ KAPIMIZIN ÖNÜNDE''

NATO'dan istediğini alamayan Fransa, bu kez Avrupa Birliği zirvesini topladı. Ayasofya'nın camiye dönüştürüldüğü günlerde Türkiye'ye yaptırım hedefleyen Paris yönetiminin çabaları yine sonuç vermedi.

Yaşanan tüm gelişmeler, Fransa'nın yüksek tirajlı gazetesi Le Point dergisinin manşetinde kendine yer buldu. Le Point, 'Ayasofya, Suriye, Libya, Akdeniz... Erdoğan'la savaş kapımızın önünde' manşetiyle okurlarının karşısına çıktı.

Manşet haberini ise 'Ayasofya: Erdoğan, onun imparatorluğu, onun camisi' başlığıyla sunan Fransız dergisi, tarihi kararla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmanlı İmparatorluğu hevesini gösterdiğini yazdı.

Le Point, daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi kapağına taşımıştı. Türkiye'nin 'etnik temizlik' yaptığını ileri süren dergi hakkında Cumhurbaşkanı'nın avukatları suç duyurusunda bulunmuştu.

'Erdoğan! Savaş kapımızın önünde' ile ilgili etiketler Fransa Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Doğu Akdeniz YPG Suriye le point macron Hafter
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.