Bakan uyardı: Koronavirüs belirtileri olduğunda bu ilaçları kullanmayın

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün dün yaptığı açıklamayla virüsün merkezini Avrupa olarak tanımlamasının ardından tüm dünyanın gözü bölgeye çevrildi. Şu ana kadar 79 kişinin can verdiği Fransa'da ise koronavirüs vakası tartışmaları bambaşka bir boyuta ulaşmış durumda...

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya büyük bir hızla yayılan koronavirüs, geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi (salgın) olarak tanımlandı.

Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü, dün yaptığı açıklamayla, virüsün merkez üssünün artık Avrupa olduğunu aktardı. 

Virüsün en çok can aldığı Avrupa'daki ülkeler arasında yer alan ve 79 kişinin hayatını kaybettiği Fransa'da ise farklı tartışmalar gündemi meşgul ediyor. 

VİRÜS ÖZELLİKLE GENÇLERDE YAYILIYOR

Fransız basınında yer alan haberlere göre, ülkedeki koronavirüs salgınının gençlerde yüksek oranda görülmesinin sebebi, gençlerin ateş düşürücü olarak kullandıkları ilaçlar olarak nitelendiriliyor.

Söz konusu ilaçların, ateş düşürücü etkilerinin koronavirüsü tetiklediği ve bu ilaçlardan uzak durulması gerektiği belirtiliyor.

DOKTORLARDAN UYARI: KULLANMAYIN

Fransa'da görev yapan Jimmy Momamed isimli popüler bir doktor, Advil, Ibuprofen, Spedifen vb. gibi ateş düşürücü özellikleri olan ilaçların kullanılmasının yanlış olduğunu, gençleri daha fazla etkilediğini ve reçetesiz ilaç kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Bakan uyardı: Koronavirüs belirtileri olduğunda bu ilaçları kullanmayın

BİR AÇIKLAMA DA BAKAN'DAN

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran ise virüsün özellikle gençlerde yayılması ve etkili olmasıyla ilgili Advil, İbuprofen türü ateş düşürücülerin tetikleyici olduğu iddialarına yanıt olarak bu tür ilaçlardan uzak durulması çağrısı yaptı.

Bakan ayrıca söz konusu rahatsızlıkları hissedenlerin Doliprane (Parasetamol) isimli ilacı kullanabileceklerini aktardı. 

ÇAY GİBİ TÜKETİLİYOR

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Bakan Veran'ın önerdiği ilacın Fransa'da 50'ye yakın fabrikası olduğunu ve ülkemizde tüketilen çay gibi tüketildiğini aktardı. 

Bakan uyardı: Koronavirüs belirtileri olduğunda bu ilaçları kullanmayın - Resim : 2

 

Bakan uyardı: Koronavirüs belirtileri olduğunda bu ilaçları kullanmayın ile ilgili etiketler Fransa Fransız Koronavirüs Korona İlaç Olivier Veran
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.