'Fransa'nın üç haftada yaptığı aşıyı bir günde yaptılar'

Türkiye'nin koronavirüs aşılama işlemine başlaması dünya gündeminde oldukça geniş bir yer buldu. Ülkemizin başarısına dikkat çekilen haberlerde, ''Fransa'nın üç haftada yaptığı aşıyı Türkiye bir günde yaptı.'' ifadeleri yer aldı.

İlk olarak Çin'e bağlı Wuhan şehrinde 2019 yılının aralık ayında görülen ölümcül virüs korona, tüm dünyaya yayıldı. 2 milyondan fazla insanın ölümüne 90 milyondan fazla insana da enfekte olan koronavirüse karşı aşı çalışmaları sonuç verdi. Dünyanın birçok noktasından birçok firma, ölümcül virüsü sonlandıracak aşıların dağıtımına başladı.

Türkiye, Çin merkezli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen aşıdan 50 milyon doz, Almanya merkezli BionTecH şirketinden ise 4.5 milyon doz satın aldı. Aşılar belirli periyotlarda zaman içinde ülkemize getirilecek.

Çin aşısının ilk partisinin yeni yılla birlikte ülkemize gelmesinin ardından 'Çin aşılarının başarı oranı oldukça düşük' gibi çeşitli iddialar ortaya atılmış, bilim insanları ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu iddiaları yalanlamıştı.

Aşının test aşamalarının tamamlanmasının ardından ilk olarak Bakan Koca, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok tanıdık sima topluma örnek olması maksadıyla aşı oldu.

Bu gelişmelerin ardından başta sağlık çalışanları olmak üzere risk gruplarının aşılama işlemi başladı.

''FRANSA'NIN ÜÇ HAFTADA YAPTIĞINI BİR GÜNDE YAPTILAR''

Türkiye'de başlayan aşılama işlemi ise dünyanın gündemine oturdu. Aşılama işleminin başlamasının ardından Türkiye'nin bu konudaki hızı diğer ülkelerle kıyaslandı. Reuters başta olmak üzere dünya basınında yer alan haberlerde, "Türkiye'nin bir günde yaptığı aşı, Fransa'nın ilk üç haftada yaptığı aşılamadan daha fazla" ifadeleri yer aldı. 

'Fransa'nın üç haftada yaptığı aşıyı bir günde yaptılar'

BAKAN KOCA'NIN SÖZLERİNE YER VERDİLER

Aynı baberde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Ülke çapında aşılama programlarının uygulanmasında deneyimli bir ülkeyiz. Salgına karşı verdiğimiz savaşı birlikte kazanacağız" ifadelerine de yer verildi.

TÜRKİYE İKİ GÜNDE 500 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ AŞILADI

Haberde, bazı AB ülkelerinin milyonlarca doz sipariş ettikleri Pfizer ve BioNTech aşısının ülkelerine tedarikini beklediği belirtilerek; Çinli ilaç firması Sinovac'ın aşısının uygulandığı Türkiye'de, ilk iki günde 500 binden fazla insanın aşılandığı aktarıldı.

'Fransa'nın üç haftada yaptığı aşıyı bir günde yaptılar' - Resim : 2

Türkiye'de programın ilk gününde, Fransa'nın neredeyse ilk üç haftasında yaptığı aşılamadan daha fazla kişiyi aşıladığının da altı çizildi.

 

'Fransa'nın üç haftada yaptığı aşıyı bir günde yaptılar' ile ilgili etiketler Türkiye Fransa Koronavirüs aşı aşılama hız
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.