Fransa'nın First Lady'si Macron'un lise öğretmeni çıktı!

Macronlar hakkındaki yeni biyografiye göre, Fransa Cumhurbaşkanı eşini telefonla aramadan 2 saat geçiremiyor, danışmanların politika önerileri için ilk ikna etmeye çalıştığı kişi olan first lady, Macron'dan saat sabaha karşı 2 bile olsa brifing almadan yatağa girmiyor. Brigitte Macron, Emmanuel'in 15 yaşında aşık olduğu lise öğretmeni!

Fransa'daki 2017 seçiminden beri spot ışıklarının çevrildiği Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron (43) ile kendisinden 25 yaş büyük eşi Brigitte Macron (68) arasındaki ilişki, first lady hakkındaki bir biyografiyle yeniden gündem oldu. Genç Emmanuel lisedeyken, öğretmeni olan Brigitte ile aşk yaşamaya başlamıştı bile. Fransa lideri, hala 1.5 saatte bir eşine telefon ediyor.

15 YAŞINDA AŞIK OLDUĞU LİSE ÖĞRETMENİ

lk tanıştıklarında 15 yaşında olan Macron'un lisesinde edebiyat ve tiyatro dersleri veren Brigitte, Tchakaloff'a Macron'un cumhurbaşkanı olmaya karar vermesinin çiftin ilişkisi ve aileleri için 'zor' olduğunu itiraf ederken daha fazla ayrıntıya girmedi, ancak başta kocasının devlet başkanı değil, bir 'komedyen, yazar veya sanatçı' olacağını düşündüğünü söyledi.

YAZILAN BİYOGRAFİ GÜNDEM OLDU

Macron çiftine yakın bir gazeteci olan Gaël Tchakaloff'un yazdığı Tant Qu'on Est Tous les Deux (Biz birlikte olduğumuz müddetçe) isimli biyografinin geçen hafta yayımlanmasıyla, Fransa'yı yöneten Macron'u öğrenciyken aşık olduğu öğretmeni Brigitte'in mi yönettiği sorusu yeniden tartışmaya açıldı.

FRANSAYI YÖNETEN GERÇEK GÜÇ FIRST LADY Mİ?

"Élysée Sarayı'ndaki gerçek güç Brigitte Macron mu" sorusunu sorduran kitaba göre cumhurbaşkanlığı danışmanlarının politika önerileri için ilk ikna etmeye çalıştığı kişi olan first lady, Macron'dan saat sabaha karşı 2 bile olsa brifing almadan yatağa girmiyor.

Macronlardan yetki almadan yayımlanan, ama çifti tanıyan çok sayıda kaynağa dayandırılan ve Brigitte Macron'un sözlerinden alıntılar içeren biyografi, Macronların 'birbirinin haberi olmadan neredeyse hiçbir şey yapmayan sıkı sıkıya bağlı bir çift' olarak portresini çizdi. Öyle ki, Cumhurbaşkanı Macron ile eşi Brigitte'in telefonda konuşmadan 2 saat geçirmedikleri aktarıldı.

SÜREKLİ 1.5 SAATTE BİR EŞİNİ ARIYOR

Fransa Cumhurbaşkanı'nın 1.5 saatte bir eşini telefonla aramadan duramadığı belirtilirken, Brigitte Macron'un eşinin başarısına kendisini adadığı vurgulandı.

Özellikle Brigitte Macron ile yakın ilişkisi olan Tchakaloff, kitapta, Fransa Cumhurbaşkanı hakkında bir kitap yazma niyetini açıkladıktan sonra haftalarca cumhurbaşkanlığı ekibi tarafından kara listeye alındığını, ama first lady ile dostluğu sayesinde cumhurbaşkanını kazanmayı başarıp çifti gittikleri her yerde takip etme iznini elde ettiğini anlattı.

YAZAR KARALİSTEYE ALINSA DA BRIGITTE TORPİLİ İŞE YARADI

"Ortak bir programları var. Dakika dakika diğerinin ne yaptığını biliyorlar. Çift olmanın bireyselliğinizi artırdığına kanaat getirmişler" diye yazan Tchakaloff, Fransa Cumhurbaşkanı'nın şu sözünü aktardı:

"Sana aşık olan kadına tam bir bilgilendirme yaptıktan sonra yatağa girersin. Bazen uyuklar ve ona söylediklerini hiç duymaz. Ama çoğu zaman seni bekler'"

TOPLANTILARDA DA DİP DİBE

Emmanuel Macron'un etkinlikere birlikte katılırken eşinin yanından nadiren ayrıldığını ve bunun Brigitte'i eğlendirdiğini yazan Tchakaloff'a, first lady, kocasından çok uzun süre uzaklaşması halinde 'azar yediği' esprisini yaptı.

MACRON'U PROGRAMLARINA MÜDAHALE EDİYOR

Kitaptan firsy lady'nin Fransa Cumhurbaşkanı'nın programına ve icraatlarına müdahale ettiği sonucu da çıktı.

Yazar, Brigitte'in Élysée Sarayı personeline konuklardan birinin erken geldiği numarası yapacağını, böylece Emmanuel'i bir toplantıdan kurtararak görüşmeler arasında biraz zaman kazanabilmesini sağlayacağını söylediğine tanıklık ettiğini aktardı.

Tchakaloff'a konuşan Fransa Cumhurbaşkanı'nın Özel Danışmanı Pierre-Olivier Costa, Emmanuel Macron'un koronavirüs pandemisi dönemindeki çalışmaları bakımından first lady'nin daha vazgeçilmez hale geldiğini söyledi.

 

Kaynak: Sputnik

Fransa'nın First Lady'si Macron'un lise öğretmeni çıktı! ile ilgili etiketler Fransa emmanuel macron brigitte first lady
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.