Fransa'nın başörtüsü yasağı ile dalga geçtiler

Instagram'da milyonlarca takipçisi bulunan "Diet Prada" adlı hesap Fransa'da Senato'nın kabul ettiği ve müslümanlara ayrımcılığın yeni bir parçası olarak kabul edilen yasa tasarısıyla dalga geçen bir paylaşım yaptı. Söz konusu paylaşımda ülkede 18 yaşının altındaki kızlara getirilen başörtüsü yasağına dikkat çekildi.

 Fransa'da 18 yaşın altındaki kız çocuklarına getirilen başörtüsü yasağı tartışma konusu olmaya devam ediyor. Senato'da geçtiğimiz günlerde oylanan kararda okul gezilerinde öğrencilere refakat eden annelerin ve 18 yaşından küçük kızların kamuya açık alanlarda başörtüsü takmaları ile havuzlarda tesettür mayonun giyilmesini yasaklayan maddeler bulunuyordu.

"Ayrılıkçı" olarak nitelenen yasa tasarısı hem Fransa'da hem de tüm Müslüman kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor. Fransızlar, söz konusu tasarı ile laiklik ilkesinin korunmasının bir ilgisinin bulunmadığını belirtiyor. Söz konusu yasa tasarısının Müslümanlara uygulanan ayrımcılığın bir parçası olduğunun altı çiziliyor.

INSTAGRAM'DA ÇARPICI PAYLAŞIM

Öte yandan moda dünyasındaki ırkçılık ve ayrımcılığa dikkat çeken ve dünya çapında milyonlarda takipçisi bulunan "Diet Prada" adlı Instagtram hesabında Fransa'da kabul edilen ayrımcılık yasasıyla ilgili çarpıcı bir paylaşım yapıldı. Fransa'nın skandal kararıyla dalga geçilen paylaşımda, farklı dinlere mensup kadınların başörtüsü ve benzeri şekilde başlarını kapatma şekilleri yer alıyor. Binlerce beğeni alan paylaşımda "Fransa'da hangi başörtüsünü takmak 18 yaşının altındakilere yasaklandı" ifadeleri yer aldı.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Diet Prada ™ (@diet_prada)'in paylaştığı bir gönderi

 

Fransa'nın başörtüsü yasağı ile dalga geçtiler ile ilgili etiketler Fransa başörtüsü Instagram yasak diet prada
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.