Fransa'dan Google'a otel cezası

Fransa Ekonomi Bakanlığı'na bağlı Haksız Rekabetle Mücadele ve Tüketici Korumu Kurumu, Google oteller için uyguladığı sıralamada tüketicileri yanılttığı gerekçesiyle 1,1 milyon euro para cezası verdi. Kurum Google'da sıralanan 7 bin 500 oteli inceleyerek bu kararı verdi.

Fransa, ülkedeki oteller için uyguladığı sıralamanın tüketicileri yanılttığı gerekçesiyle Google’a 1.1 milyon avro (9.3 milyon lira) para cezası kesti.

Fransa Ekonomi bakanlığı çatısı altındaki Haksız Rekabetle Mücadele ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (DGCCRF), bazı otellerin şikayeti üzerine 2019 ve 2020’de Google’ın 7 bin 500 otel hakkında verdiği bilgileri kontrol etti.

Ülkedeki otellerin yıldız sıralamasında tüketicilerin yanıltıldığının belirlendiği ifade edilen açıklamada, Google İrlanda ve Google Fransa’nın bu durumu düzelttiği de kaydedildi.

Google İrlanda ve Google Fransa’nın, Paris savcısının onayıyla kesilen 1.1 milyon avroluk cezayı ödemeyi kabul ettiği de verilen bilgiler arasında.

Fransa'dan Google'a otel cezası ile ilgili etiketler Google Fransa otel rekabet tüketici
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.