Fransa'dan Doğu Akdeniz'e asker takviyesi

Türkiye'nin Doğu Akdeniz hamleleri tüm dünyada panik havası yarattı. Libya ile hiçbir sınırı olmamasına rağmen bölgede kendisini karar verici unsur olarak gören Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise çalışmaların sona erdirilmesi çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sen kimsin' sözleriyle tepki gösterdiği Macron, Doğu Akdeniz'deki askeri gücün artırılacağını da belirtti.

Doğu Akdeniz’de Türkiye'nin attığı kararlı adımlardan rahatsızlık duyan ve bu başarıyı sindiremeyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Yunan Başbakan Miçotakis ile görüşme gerçekleştirdikten sonra bir açıklama yayınladı.

Açıklamada Türkiye’nin bölgedeki petrol arama çalışmalarının sona erdirilmesi çağrısı yer aldı. Macron ayrıca Doğu Akdeniz’deki askeri güçlerinin geçici olarak arttırılmasıyla uluslararası kanunlara saygı gösterilmesinin sağlanmasını amaçladıklarını belirtti.

DOĞU AKDENİZ'E ASKERİ GÜÇ TAKVİYESİ

Macron ayrıca Doğu Akdeniz'deki askeri gücün AB ortakları ve Yunanistan ile birlikte artırılacağı ifade ederek böylelikle uluslararası kanunlara saygı gösterilmesinin sağlanmasını amaçladıklarını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ''SEN KİMSİN?'' DEMİŞTİ

Erdoğan, Doğu Akdeniz meselesiyle ilgili, "Birileri kaşını gözünü oynatırsa, biz de bütün fırkateynlerle, uçaklarla beraber gerektiğinde gemilerimizin yanında yerimizi alıp çalışmalarımızı sürdürüyoruz" demişti. Başkan Erdoğan, Macron'a, "sen ne diyorsun ya, biz buralara kıyıdaşız, Kıbrıs'ta garantörüz. Türkiye garantör, Yunanistan garantör, İngiltere garantör. Sen kimsin?" ifadelerini kullanmıştı.

Fransa'dan Doğu Akdeniz'e asker takviyesi ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Fransa Doğu Akdeniz asker
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.