Fransa'dan 'boykot etmeyin' çağrısı

Gelen son dakika haberine göre; Fransa, Arap ülkelerine ürünlerinin boykot edilmesine yönelik kampanyaları önlemeleri konusunda çağrı yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "radikal bir azınlığın" yaptığı boykot çağrılarının "hiçbir dayanağı olmadığı" iddia edildi.

TEPKİ OLARAK ÜRÜNLER RAFLARDAN KALDIRILMIŞTI

Ürdün, Kuveyt ve Katar'daki bazı süpermarketlerde Fransız saç bakım ve güzellik ürünleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Hz. Peygamber'in karikatürlerinin gösterilmesi hakkını savunması ve hakaret içerikli açıklamaları sonrası tepki olarak raflardan kaldırılmıştı.

Kuveyt'te Tüketici İşbirliği Dernekleri Birliği, Fransız ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yapmıştı.

Birlik bu kararı, "Hz. Peygamber'e hakaretlerin tekrarlanması" nedeniyle aldığını açıklamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA 'ALMAYIN' DEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki göstererek, "Milletime sesleniyorum. Fransa'da Türk markalı mal satın almayın deniyorsa siz de Fransız markaları asla satın almayın" dedi. 

Fransa'dan 'boykot etmeyin' çağrısı ile ilgili etiketler Fransa Fransız Türkiye Katar Arap boykot karar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.