Fransa'dan Afganistan'daki vatandaşlarına: Ülkeyi hemen terk edin!

Fransa Kabil Büyükelçiliği resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yaparak, 17 Temmuz sabahı Kabil Havalimanı'ndan ücretsiz ve özel bir uçuş ayarlandığını; tüm Fransız vatandaşlarının bu uçağa binerek ülkeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Açıklamaya göre, 17 Temmuz'dan sonra Afganistan'daki Fransızlar için Fransa'nın yapabileceği bir şey yok; yardım gelmeyecek.

Fransa, Afganistan’daki vatandaşlarının ülkeyi terk etmesini istedi.

Fransa Kabil Büyükelçiliği resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan açıklamada, güvenlik nedeniyle Afganistan'da bulunan tüm Fransızların ülkeyi terk etmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, "Ülkedeki gelişen güvenlik durumu ve kısa vadeli beklentiler nedeniyle, Fransız Büyükelçiliği şu anda Afganistan'da bulunan tüm Fransızları ülkeyi terk etmeye çağırıyor" ifadelerine yer verildi.

FRANSIZ HÜKÜMETİ ÜCRETSİZ VE ÖZEL BİR UÇUŞ AYARLAYACAK

Hükümet, Fransız vatandaşlarının Fransa'ya dönüşlerini sağlamak için 17 Temmuz sabahı başkent Kabil'den özel bir uçuş ayarlayacağını bildirdi.

'HEMEN TERK EDİN!'

Fransız Büyükelçiliği, tüm Fransızların bu özel uçağa binmelerini veya ülkeyi hemen kendi başlarına terk etmelerini tavsiye ederek, bu uçuşun ücretsiz olacağını ve başka uçuşun sağlanmayacağını aktardı.

17 TEMMUZ'DAN SONRA AFGANİSTAN'DAKİ FRANSIZLAR YALNIZLAR

Büyükelçilik ayrıca, 17 Temmuz'dan itibaren Afganistan'da kalan yurttaşlarına Fransa'ya dönüş güvenliğini sağlayamayacağını bildirdi.

ABD ve NATO askerlerinin çekilmeye devam ettiği Afganistan'da Taliban ilerlemeye devam ederken, ülkedeki çoğu noktayı kontrol altına aldı.

Fransa'dan Afganistan'daki vatandaşlarına: Ülkeyi hemen terk edin! ile ilgili etiketler Fransa Afganistan uçuş terk edin terk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.