Fransa'dan acı itiraf: Yaşlıları hastanelere almadık!

Koronavirüs salgınının en çok vurduğu Avrupa ülkelerinden Fransa'dan acı itiraf geldi. Yaşlı bakım evlerinde kalan Covid-19 hastalarının hastanelere alınmayarak adeta ölüme terk edildiği duyuruldu.

Muhalefet partisi "Les Republicains" milletvekili Ciotti, Fransız Radio J’ye verdiği röportajda, "Yaşlı bakım evlerindeki Covid-19 hastaların çoğu hastanelere kabul edilmedi, tedaviye ihtiyacı olan bu insanlar ölüme terk edildi" dedi.

Sağlık krizinin en büyük skandalı olduğunu vurgulayan Fransız vekil, hastane kapasitesinin yeterli olmadığı gerekçesiyle birçok yaşlı hastanın "kasti" olarak hastaneye alınmadığını eleştirdi. Ciotti, hükümetin bu durumda özel hastaneleri herkese açması gerektiğini ifade etti.

Fransız yetkililerin cumartesi akşamı yayınladığı rapora göre, bugüne kadar ülkedeki yaşlı bakım evlerinde kalan 4 bin 889 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz pazartesi günü Fransız hükümeti yaşlı bakım evlerinde kalan herkese Covid-19 testi yapılacağını duyurmuştu.

Fransa'dan acı itiraf: Yaşlıları hastanelere almadık! ile ilgili etiketler Fransa
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.