Fransa'da yaşanan iğrenç saldırıyı Türkiye'de olmuş gibi çevirdiler!

Fransa'da 24 yaşındaki foto muhabirinin Macron'a karşı düzenlenen tartışmalı güvenlik yasa tasarısının protestoları sırasında polis copuyla dövülüp yüzünden feci şekilde yaralanmasından sonra olayla ilgili tweet atan Türk muhabir Twitter'ın skandal çevirisini ortaya çıkardı.

TRT World muhabiri Sibel Karkuş, olayla ilgili attığı tweet'leri çevirmeye kalktığında Twitter'ın olayı 'Türkiye'de yaşanıyor' diye bir uyarıyla yayınladığını gördü.

Genç gazeteci, durumu "Attığım tweet içeriğinde "Türkiye" kelimesi geçmemesine rağmen, Twitter çeviriyi "Türkiye'de yaşanıyor" olarak yapıyor. Artık neyi, nasıl manipüle edeceklerini şaşırdılar." ifadeleriyle şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

Duruma tapki gösteren bazı kullanıcılar da aynı çeviriyi Google Translate'in de yaptığını ama Çeviride böyle bir ifadeyle karşılaşılmadığını belirterek Twitter'ın algı yapmaya çalıştığının altını çizdi.

Fransa'da yaşanan iğrenç saldırıyı Türkiye'de olmuş gibi çevirdiler! ile ilgili etiketler Türkiye Twitter gazeteci dayak macron manüplasyon
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.