Fransa'da sokağa çıkma yasağı başladı

Avrupa'da vaka sayılarında rekor artışlarla dikkat çeken Fransa'da sokağa çıkma yasağı başladı. Saat 21.00'da başlayan sokağa çıkma yasağının ardından başta Paris olmak üzere tüm kentlerde cadde ve sokaklar boşaldı. Fransa'da açıklanan son vaka sayısı ise 32 bin 427 ile salgının ilk gününden bu yana kaydedilen en yüksek rakam olarak kayda geçti.

Fransızlar sokağa çıkma yasağı öncesinde sokakları doldurmuştu. Gün boyunca kalabalık olan sokaklar, yasağın başlamasına saatler kala boşalmaya başladı. Paris'te yasağın başladığı saat 21.00 itibarıyla sokaklarda sadece evsizler, göçmenler ve temizlik işçileri kaldı. 

Sokağa çıkma yasağına uyulmasını denetlemek için, belediye güvenlik görevlilerinin yanı sıra hükümet tarafından 12 bin polis ve jandarma görevlendirildi.

Kovid-19 önlemleri kapsamında başlatılan sokağa çıkmayı yasağı, Paris ve çevresinde, Grenoble, Lille, Lyon, Aix-en-Provence, Marsilya, Rouen, Toulouse ve Montpellier kentlerinde 4 hafta süreyle uygulanacak

Ülkede, dün açıklanan 32 bin 427 yeni vakayla, salgının başlangıcından bu yana ülkede ve Avrupa’da en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı. Ülkede 90 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı ise 33 bin 392'ye çıktı

Kovid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı ise yüzde 13,1'e yükseldi.

Fransa'da sokağa çıkma yasağı başladı ile ilgili etiketler Fransa sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.