Fransa'da sarı yeleklilere meydan dayağı!

Fransa'da kendilerini sarı yelekliler olarak adlandıran muhalif grup, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikalarını protesto etmek için 52'nci haftada da sokağa çıktı. Polislerin protestoculara uyguladığı şiddet görüntüleri ise sosyal medyada büyük tepki topladı.

Fransa'da sarı yelekliler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikalarını protesto etmek için 52. haftada da sokağa çıktı.

Dünya kamuoyuna yine polis şiddeti görüntüleri damga vurdu. Polis ekiplerinin bir Fransız göstericiyi döverek bayılttığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. 

Fransa'da sarı yeleklilere meydan dayağı!

11 KİŞİ ÖLDÜ 4 BİN KİŞİ YARALANDI

Gösteriler sırasında bugüne dek 11 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 245'ten fazla kişi yaralandı ve 12 bin 107'den fazla kişi gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Akaryakıt zamlarına ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, daha sonra Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri, 17 Kasım 2018'de başlamıştı.

 

Fransa'da sarı yeleklilere meydan dayağı! ile ilgili etiketler Fransa Emmanuel Macron polis Fransız protesto Şiddet
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.