Fransa'da olaylı 1 Mayıs...

Grev dalgasının sürdüğü Fransa'da 1 Mayıs kutlamaları olaylı geçti. Başkent Paris şiddet görüntülerine sahne oldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 1 Mayıs yürüyüşünde kalabalığa karışan maskeli grubun mağazalara saldırması sonucu şiddet olayları yaşanırken, polis, tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanarak yağma girişiminde bulunanları dağıttı.

Başkent Paris'te sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği 1 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde, Bastille Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, İtalya Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.Yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğundaki yürüyüş güzergahının başlarında kontrolden çıkan bir grup, çevredeki mağazalara ve restoranlara şişe, taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Bir dükkana molotof kokteyli ile saldıran maskeli göstericiler, burada yağma girişiminde bulunurken, aynı sokak üzerindeki bir otomobil bayisi ve bir sürücü kursunu da ateşe verdi.

Fransa'da olaylı 1 Mayıs...

YÜRÜYÜŞ SONLANDIRILDI
Çıkan olaylar üzerine yürüyüşün sona ereceği İtalya Meydanı'nda bekleyen güvenlik görevlileri, olay yerine sevk edilirken, sendika temsilcileri, yürüyüşü durdurma kararı aldı. Kısa bir süre olayların yatışmasını bekleyen organizatörler, geri dönme ve yürüyüşü Lyon Garı'nda sonlandırma kararı alındığını açıkladı.

Fransa’da Macron hükümetinin reform ve kemer sıkma politikalarına karşı demiryolu, havacılık, taşımacılık, temizlik ve enerji sektörü başta olmak üzere çok sayıda sektörde grev ve gösteriler düzenleniyor. Kademeli veya belli günlerde gidilen grevlerin dışında ülkede öğrenciler ve kamu çalışanları da protesto eylemlerine katılıyor.

Fransa'da olaylı 1 Mayıs... - Resim : 2
200 GÖZALTI VAR
Paris Emniyet Müdürlüğü, yürüyüşe organizasyon komitesi korteji dahilinde 20 bin, kortej dışında ise 14 bin 500 kişinin katıldığını, bin 200 maskeli holiganın etkisiz hale getirildiğini ve 200'ünün gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Gerard Collomb, şiddet olaylarını kınadığını belirterek, "Kamu düzenini bozan bu kişilerin yakalanması ve şiddet eylemlerinin sona erdirilmesi için gerekli adımlar atıldı." dedi.

Fransa'da olaylı 1 Mayıs... - Resim : 3

Aşırı sol Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Lideri Jean-Luc Mélenchon, sosyal medyada yayımladığı bir mesajda, 1 Mayıs gösterilerindeki şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, saldırıların "Şüphesiz aşırı sağ grupların işi" yorumunda bulundu.

Aşırı sağ Ulusal Cephe Partisi (FN) Lideri Marine Le Pen ise saldırganların aşırı sol gruplar olduğunu iddia ederek, "Bu aşırı sol milisler uzun zaman önce dağıtılmalıydı." açıklamasını yaptı.

Ülkede çok sayıda kentte düzenlenen gösteri ve yürüyüşlerde de şiddet olayları çıktı. Fransa'nın kuzeybatısında bulunan Rennes kentinde göstericilere müdahale eden polis, tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile dağılmakta direnen göstericilere coplu müdahalede bulundu.

 Fransa'da olaylı 1 Mayıs... - Resim : 4

Fransa’da Macron hükümetinin reform ve kemer sıkma politikalarına karşı demiryolu, havacılık, taşımacılık, temizlik ve enerji sektörü başta olmak üzere çok sayıda sektörde grev ve gösteriler düzenleniyor. Kademeli veya belli günlerde gidilen grevlerin dışında ülkede öğrenciler ve kamu çalışanları da protesto eylemlerine katılıyor.

Grevler ve onlarla bağlantılı gösteriler bazı sektörlerde kademeli, bazılarında da aralıksız devam ediyor.

Uzmanlar, grevlerin ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olabileceği uyarısında bulunarak özellikle turizm, eğlence ve restoran sektöründe iptallerin başladığını, yaz döneminde yaşanacak olası kayıpların sektör çalışanlarını endişelendirdiğini belirtiyor.

Fransa'da olaylı 1 Mayıs... ile ilgili etiketler Fransa 1 Mayıs Paris olaylar
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.