Fransa'da okullar açıldı 70 öğrencide koronavirüs tespit edildi

Avrupa'da normalleşme adımlarıyla birlikte okulların açılmasından sonra Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapatılan okulların 11 Mayıs'ta açılmasının ardından 70 öğrencide Kovid-19 tespit edildi. 

Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, RTL radyosunda yaptığı açıklamada, ülke genelinde açılan 40 bin okulda 70 öğrencide Kovid-19'a rastlandığını belirtti.

Bu öğrencilerin gittiği okulların tekrar kapatıldığını ifade eden Blanquer, okula gitmeyen öğrencilerde ortaya çıkan psikolojik sorunların kendisini endişelendirdiğini söyledi. 

BUGÜN ORTAOKULLAR AÇILDI

Fransa'da Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 16 Mart'ta üniversiteler dahil tüm okullar kapatılmıştı. Bugün ise salgının etkili olmadığı bölgelerde ortaokullar açıldı. 

Bir sınıfta en fazla 15 öğrenciye izin verildi. Hijyen kurallarının yanı sıra ortaokulda maske kullanımı zorunlu oldu. Ülkede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 28 bin 108'e, vaka sayısı ise 216 bin 30'a yükseldi.

ÜLKEDE KREŞ VE İLKOKULLAR AÇIK

Fransa 11 Mayıs'ta kreş ve ilkokullarını açtı. 11-15 yaş arası için okullar "yeşil bölgeler" de 18 Mayıs'ta bugün açıldı. Ülkede sınıfarda en fazla 15 öğrenci eğitim görüyor ve yaşı büyük çocuklar için maske zorunlu. Ülkede 15-18 yaş arasındaki liseöğrencileri ise henüz eğitime geri dönmedi. (AA)

Fransa'da okullar açıldı 70 öğrencide koronavirüs tespit edildi ile ilgili etiketler Korona Koronavirüsü covid19 Sars-Cov2
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.