Koronavirüse aldırmayıp, Şirinler festivaline katıldılar

İlk olarak Çin'de görülen ve hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs, Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın ilan edildi. Ayrıca Avrupa, koronavirüsün merkez üssü haline geldi. Ölümcül virüsün en çok görüldüğü ülkeler arasında yer alan Fransa'da ise Şirinler buluşması yapılması büyük tepki topladı.

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya büyük bir hızla yayılan koronavirüs, geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi (salgın) olarak tanımlandı.

Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü, dün yaptığı açıklamayla, virüsün merkez üssünün artık Avrupa olduğunu aktardı.

Virüsün en çok can aldığı Avrupa'daki ülkeler arasında yer alan ve 79 kişinin hayatını kaybettiği Fransa'da ise farklı tartışmalar gündemi meşgul ediyor.

SOKAĞA ÇIKMAYIN ÇAĞRILARINI UMURSAMADILAR

Ülkede koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık grupların toplanmasının yasaklanmasından hemen önce, 3 bin 500 kişi toplanarak tarihin en kalabalık 'Şirinler buluşmasını' gerçekleştirdi.

Etkinliğe katılanlar ise koronavirüsü tiye alarak şunları söylediler;

'Bu durum bizi endişelindirmiyor. Fransızlar olarak dünya rokorunu kırmaya bu kadar yakınken pes etmemeye karar verdik. Artık dünya şyampiyonuyuz. En önemlisi buydu. Koronavirüs bizim için hiç önemli değil. Bizim için risk yok, biz Şirinleriz! Koronavirüsü şirinleyeceğiz.'

Euronews'te yer alan görüntülerdeki gençlere umursamazlıklarından ötürü sosyal medyada büyük tepki var.

Koronavirüse aldırmayıp, Şirinler festivaline katıldılar

Koronavirüse aldırmayıp, Şirinler festivaline katıldılar ile ilgili etiketler Fransa Fransız Koronavirüs Korona şirinler festival euronews
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.