Fransa'da Kaşıkçı cinayeti gözaltısı: Suudi Arabistan inkar etti!

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili aranan bir kişi Fransa'da havalimanında yakalandı.

Evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katil zanlılarından biri Fransa'da yakalandı.

FRANSA'DA KAÇIKÇI'NIN FAİLLERİNDEN BİRİ YAKALANDI

Fransız haber ajansı AFP, Halid El Uteybi'nin Paris'teki Charles De Gaulle Havalimanında gözaltına alındığını duyurdu. Adli kaynaklara dayandırılan haberde, Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı zanlının, Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'nda Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a kendi pasaportuyla seyahat etmeye hazırlandığı sırada sınır polisi tarafından gözaltına alındığını açıkladı. 33 yaşındaki şüpheli Halid Alotaibi'nin, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitmek üzere uçağa binerken yakalandığı bilgisi verildi.

Reuters haber ajansı ise Uteybi'nin 15 kişilik infaz timinde yer aldığının değerlendirildiğine vurgu yaparak Fransız savcıların, zanlının Türkiye'ye iadesine dair işlemlere başlayacaklarını duyurdu. Uteybi'nin ne zaman Fransa'ya giriş yaptığı bilinmiyor.

Orta Doğu'nun etkin gazetecilerinden, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüştü.

PARİS'TEKİ SUUDİ BÜYÜKELÇİLİĞİ YALANLADI

Paris'teki Suudi büyükelçiliği, 2018'de gazeteci Jamal Khashoggi'nin öldürülmesinde şüpheli olarak tutuklanan bir Suudi vatandaşının davayla hiçbir bağlantısı olmadığını söyledi.

Fransa'da Kaşıkçı cinayeti gözaltısı: Suudi Arabistan inkar etti! ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı cinayet soruşturma
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.