Fransa yanlış şehri ziyaret etti: Azerbaycan ile diplomatik kriz çıktı

Azerbaycan, izinsiz şekilde Azerbaycan'a bağlı Hankendi şehrini ziyaret eden Fransa Ulusal Meclisi üyesi François Puopponi’ye tepki gösterdi. Azerbaycan düşmanlığıyla tanınan siyasetçi ve ziyarette yanında bulunan kişilere Azerbaycan'a giriş yasağı getirildi! Azerbaycan, 'Fransız temsilcilerin bu sorumsuz ve kötü niyetli davranışı kabul edilemez ve bölgede ihtilaf sonrası barış tesis etme çabalarına zarar veriyor' ifadelerini kullandı.

Fransa'nın, ülkelerinde bulunan Ermeni seçmenlerin de etkisiyle tarihin neredeyse her anında tek taraflı Ermenistan taraftarlığı, Azerbaycan'ın Karabağ zaferi sonrası her türlü eziklik belirtisini göstermeye başladı. Fransız yetkililer Azerbaycan'ın şehrini, Azerbaycan'dan izin almadan ziyaret etti, diplomatik kriz çıktı.

HANKENDİ, AZERBAYCAN'DIR

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, Azerbaycan'ın egemenliğine saldırı olarak görülen, Fransa Ulusal Meclisi üyesi François Pupponi'nin Azerbaycan'ın Hankendi şehrine yasadışı ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı.

Fransa yanlış şehri ziyaret etti: Azerbaycan ile diplomatik kriz çıktı

'FRANSIZ TEMSİLCİLERİN KÖTÜ NİYETLİ DAVRANIŞI KABUL EDİLEMEZ'

Pupponi'nin Azerbaycan topraklarını yasadışı olarak ilk kez ziyaret etmediğini söyleyen Abdullayeva, "Kendisi katı Azerbaycan karşıtı tutumuyla biliniyor. Azerbaycan yasalarını ihlal ettiği için ülkemize girişi yasaklanan yabancı uyruklu kişiler listesinde yer almaktadır. Bu yasadışı ziyarette Fransa Ulusal Meclisi üyesine eşlik eden Arnouville Belediye Başkanı, Sacelles şehri temsilcisinin de Azerbaycan'a girişi yasaklanacak. Fransız temsilcilerin bu sorumsuz ve kötü niyetli davranışı kabul edilemez ve bölgede ihtilaf sonrası barış tesis etme çabalarına zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

Fransa yanlış şehri ziyaret etti: Azerbaycan ile diplomatik kriz çıktı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Ermeni Fransız Fransa Hankendi francois Pupponi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.