Fransa Süper Kupası'nda zafer Lille'in... Burak Yılmaz'dan 1 yılda 2 kupa

Fransa'da son 7 sezonun Süper Kupa şampiyonu PSG'yi mağlup eden Lille, tarihinde ilk kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Lille, sezon içerisinde de PSG'yi devirmeyi başarmıştı. Tel-Aviv'deki maçta tek golün pasını Burak Yılmaz verdi. Milli santrfor 1 yılda 2 kupa kaldırdı.

Fransa şampiyonu Lille, yeni sezona da kulüp tarihinin ilk Fransa Süper Kupası'nı kazanarak başladı. Burak Yılmaz'ın ilk 11'de başladığı maçta Kupa galibi Paris Saint-Germain'i tek golle deviren Lille, Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Asist, Burak Yılmaz'dan... 

10 yıl sonra şampiyonu olan Lille ile Fransa Kupası'nın sahibi PSG, İsrail'in Tel-Aviv şehrindeki Bloomfield Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Lille'inyeni teknik direktör Jocelyn Gourvennec, takımıyla ilk resmi maçına çıktı. Burak Yılmaz karşılaşmaya ilk 11’de başlarken, Yusuf Yazıcı ise karşılaşmaya yedek soyundu.

Fransa Süper Kupası'nda zafer Lille'in... Burak Yılmaz'dan 1 yılda 2 kupa

ASİST BURAK YILMAZ'DAN

Geçen sezon özellikle son düzlükte attığı gollerle şampiyonlukta büyük pay sahibi olan 36'lık santrfor Burak Yılmaz, 45. dakika Xeka'nın attığı golde asisti yapan isim oldu. Portekizli orta saha ceza sahasından gönderdiği füzeyle takımını Süper Kupa şampiyonluğuna taşıdı. 

Fransa Süper Kupası'nu 7 sezondur üst üste PSG kazanıyordu. Tel-Aviv'deki maça eksik bir kadroyla çıkan Mauricio Pochettino'nun takımı baştan sona üstün oynamasına rağmen Lille'in başarılı takım savunmasını bir türlü geçemedi.

Burak Yılmaz, Fransız ekibine geçen yıl 1 Ağustos'ta imza atmıştı. Aradan tam bir yıl geçti ve milli santrforu kariyerine 2 önemli kupa eklemiş oldu. Tecrübeli golcünün Haziran 2022'ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

 

Ligue 1'de geçen sezon 28 maçta 16 gol atan Burak Yılmaz, takımının en skorer ismi oldu. Taraftarların büyük sevgisini kazanan ve "Kral" lakabıyla anılan Burak, Avrupa'nın en büyük 5 liginde 35 yaş ve üstü futbolcular arasında Juventus'un Portekizli süper yıldızı Cristiano Ronaldo'dan sonra en çok gol atan oyuncu oldu.

ACHRAF HAKİMİ'YE ISLIKLI PROTESTO

PSG'nin İnter'den transfer ettiği 60 milyon euroluk sağ bek Achraf Hakimi, İsrailli seyirciler tarafından top ayağına geldiğinde ıslıklandı. Bunu sebebi, 22 yaşındaki Faslı futbolcunun, İsrail'in Filistin'e düzenlediği hava saldırıları sırasında tepki göstermesi...

Hakimi, daha önce sık sık sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla Filistin halkına destek vermişti. İnter'in Serie A şampiyonluğunda Milano ekibine 7 gol atıp, 11 asistlik skor katkısı sağlayan yıldız isim, dünyanın en iyi sağ bekleri arasında gösteriliyor.

Fransa Süper Kupası'nda zafer Lille'in... Burak Yılmaz'dan 1 yılda 2 kupa ile ilgili etiketler Burak Yılmaz Ligue 1 Lille PSG Yusuf Yazıcı Xeka Achraf Hakimi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.