Fransa sokaklarında 'Fatiha' okundu

Fransa'da son zamanlarda artan polis şiddeti ve ırkçılık olayları sebebiyle halk sokağa indi. Polis tarafından öldürülen Adama Traore'yi ölümünün dördüncü yılında anan göstericiler, Traore’nin ruhuna Fatiha okudu.

Fransa’da ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı gösteriler için halk yeniden sokaklara indi. Binlerce kişi Başkent Paris’in banliyölerinden Beaumont-sur-Oise’de toplandı.

Göstericiler, 2016 yılında polis tarafından gözaltına alındığı sırada hayatını kaybeden Adama Traore’yi ölümünün 4. yılında andı. Göstericiler, Traore’nin ruhuna Fatiha okudu.

Fransa sokaklarında 'Fatiha' okundu

Hükümet karşıtları ve iklim aktivistlerinin de yer aldığı gösterilere Traore’nin kız kardeşi Assa Traore de katıldı. Eylemcilerin birçoğu ise Traore’nin isminin yazılı olduğu tişörtler giydi.

Adama Traore, 2016 yılında üzerinde kimliği olmadığı için polis tarafından gözaltına alınmış, karakola götürüldüğü sırada polis aracında hayatını kaybetmişti.

Polis, Traore’nin geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini öne sürmüştü. Ailesi ise bu iddiayı kabul etmeyerek, polisleri cinayet ile suçluyor.

Fransa sokaklarında 'Fatiha' okundu ile ilgili etiketler Fransa Irkçılık ırkçılık karşıtı gösteriler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.