Fransa, Müslüman sivil toplum kuruluşu BarakaCity'i kapattı

Gelen son dakika haberine göre; Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Müslüman sivil toplum kuruluşu BarakaCity'nin Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldığını duyurdu. Kararın ardından kuruluşun lideri, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Darmanin, BarakaCity’nin, nefret kışkırtıcılığı yaptığını, radikal İslamcı hareketlerle bağlantısı olduğunu ve terör saldırılarını meşrulaştırmaktan "haz duyduğunu" ileri sürdü.

BarakaCity’nin kurucusu İdriss Sihamedi’nin evine ve derneğe 14 Ekim’de baskın düzenlenmiş, gözaltına alınan Sihamedi ertesi gün serbest bırakılmıştı.

Gelişme üzerine BarakaCity organizasyonunun başındaki isim İdris Sihamedi ise Türkiye'den sığınma talep etti.

TÜRKİYE'YE ÇAĞRIDA BULUNDU

Yardım organizasyonunun kurucu lideri olan Sihamedi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye'ye çağrıda bulundu, yardım ve sığınma hakkı talep etti.

Türkiye'den kendisi ve kurum çalışanları adına sığınma talep eden Sihamedi şu ifadeleri kullandı:

"Fransa'da, 26 ülkede 2 milyon yoksul insan için faaliyet gösteren insani yardım ve insan hakları örgütü Barakacity'yi Fransa devleti feshetme kararı aldı. Dosyalarında 3 yıllık bir soruşturmanın ardından herhangi bir gerçek suçlama olmamasına rağmen.

Bu yüzden sayın Erdoğan'dan STK'mız adına Fransa'da güvende olmadığım için kendim ve ekibim adına siyasi sığınma talebinde bulunmak istiyorum."

Fransa, Müslüman sivil toplum kuruluşu BarakaCity'i kapattı

FRANSA'DA NELER OLUYOR?

Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde 16 Ekim’de, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri öğrencilerine göstermesinin ardından Samuel Paty adlı ortaokul öğretmeni öldürülmüştü.

Paty’nin öldürülmesinin ardından ülkedeki Müslüman derneklere yönelik baskılar artmış, İçişleri Bakanı Darmanin, 19 Ekim'de yaptığı açıklamada, Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi (CCIF) ile Barakacity dahil birçok dernek, cami ve sivil toplum kuruluşunun kapatılacağını duyurmuştu.

(AA)

Fransa, Müslüman sivil toplum kuruluşu BarakaCity'i kapattı ile ilgili etiketler Fransa Müslüman BarakaCity STK İdris Sihamedi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.