Fransa Kralı'nın kardeşine ait sandalyeler 10 milyon TL'ye satıldı

Fransa tarihinin en ünlü kralları arasında yer alan 16’ncı Louis’nin kardeşi Charles’a ait 4 kırık ve eski sandalye, açık artırmada 1 milyon pound (yaklaşık 9 milyon 657 bin TL) karşılığında satıldı.

Antika sandalyeler, 1778 yılında Fransa Kralı 16’ncı Louis’in küçük kardeşi 10’uncu Charles için yapılmıştı.

GİYOTİNLE İDAM EDİLDİ

16’ncı Louis, 1775-1792 yılları arasında Fransa’ya krallık yaptı ve ünlü kraliçe Marie Antoinette'nin kocasıydı. Fransa'da ihtilal patlak verdikten 4 yıl sonra 16'ncı Louis, 21 Ocak 1793 tarihinde giyotinle idam edildi.

HALK TARAFINDAN ELE GEÇİRİLDİ

Servet değerindeki bu dört sandalye ise ihtilal sırasında sarayları istila eden halk tarafından ele geçirildi. Defne dalları oymaları bulunan sandalyeler, mobilya ustası Georges Jacobs ve heykeltıraş Jean-Baptiste Rode tarafından 1778'te yapıldı.

(DHA)

Fransa Kralı'nın kardeşine ait sandalyeler 10 milyon TL'ye satıldı

Fransa Kralı'nın kardeşine ait sandalyeler 10 milyon TL'ye satıldı - Resim : 2

 

Fransa Kralı'nın kardeşine ait sandalyeler 10 milyon TL'ye satıldı ile ilgili etiketler Fransa açık artırma sandalye pound
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.