Fransa, İspanya ve İtalya rakamlarla oynuyor!

Koronavirüsün yol açtığı Kovid-19 salgınında uzun süre başat rolde olan Fransa, İspanya ve İtalya'da ölüm ve vaka sayılarında güncelleme adı altında ciddi düşüşler yaşanıyor. Bir hafta önce İspanya yaklaşık 2 bin ölü azaltımına giderken Worldmeters verilerine göre Fransa vaka sayılarını 70 binin üzerinde düşürdü. İtalya ise bu güncellemeyi daha öne yapmıştı. Üç ülkenin vaka veya ölüm sayılarında yaptığı bu aşağı yönlü güncellemeler 'turizmi kurtarma çabası mı?' sorusuna neden oldu.

İlk olarak Fransa'dan bahsedelim. ölümlerin 3'te birinden fazlasının yaşlı bakımevlerinde olduğu ülkede birkaç gün öncesine kadar vaka sayıları 220 binden fazla gözüküyordu. 

Ancak Mayıs ayının son günlerinde Fransa Halk Sağlığı Kurumu, bakımevlerindeki vaka sayısını güncelledi ve toplam vaka sayısını 180 binlere düşürdü. 

Fransa, İspanya ve İtalya rakamlarla oynuyor!

Bugün ise bu sayı bir kez daha düştü. Bu kez sayı 151 bin 325'e indi. Fransa Halk Sağlığı Kurumunun açıkladığı onaylanmış son verilere göre ölüm sayısı ise 10 bin 350'si huzurevlerinde olmak üzere 28 bin 940'a çıktı. Son 24 saatte ölenlerin sayısı ise 52. 

Fransa, İspanya ve İtalya rakamlarla oynuyor! - Resim : 2

İSPANYA ÖLÜ SAYISINI DÜŞÜRDÜ

İspanya ise 25 Mayıs'ta koronavirüsten ölümlerle ilgili ciddi bir değişikliğe gitti. 

O tarihte Kovid-19'dan ölüm sayısı 28 bin 752 iken bu rakamı bin 918 aşağıya çekti. Yeni ölüm sayılarını 26 bin 834 olarak duyuran İspanya Sağlık Bakanlığı bir gün sonra son 7 günde 35 kişinin kovid 19 nedeniyle öldüğünü duyurdu. Ancak toplam vefat sayısının 27 bin 117'ye yükseldiğini belirtti.

İspanya 27 Mayıs'ta 1, 28 Mayıs'ta 1, 29 Mayıs'ta 2, 30 Mayıs'ta 4, 31 Mayıs'ta 2 ölü olmak üzere toplam 10 vefat sayısı açıkladı. 

Bakanlık 1 Haziran'da ise ölüm vakası açıklamayıp bundan böyle ölüm sayılarını haftalık duyuracağını duyurdu.

Bu arada Kovid-19'un yayılmasını araştıran Madrid'deki Jandarma Komutanı 'güven kaybı' gerekçesi ile görevden alındı. 

İspanya'da mevcut durum ise şöyle:

Fransa, İspanya ve İtalya rakamlarla oynuyor! - Resim : 3

İtalya ise salgının ilk haftalarında ölüm ve vaka sayılarını revize etmişti. Hala 50'nin üzerinde ölüm sayıları açıklayan İtalya'dan yeni bir hamle daha gelmesi ise sürpriz olmaz. 

Akdeniz'e kıyısı olan ve dünya turizm liginde ilk sıralarda bulunan bu üç ülkedeki salgına ilişkin rakamlarda yapılan oynamalar sektörde ise "Turizmi kurtarma"ya yönelik bir çaba olarak görülüyor. 

 

Fransa, İspanya ve İtalya rakamlarla oynuyor! ile ilgili etiketler Koronavirüs Fransa İtalya İspanya turizm vefat ölüm toplam vaka kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.