Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere milli marşını işte böyle söyledi... VİDEO

Fransa - İngiltere milli maçında tarihe geçecek unutulmaz anlar! Fransız taraftarlar "God Save The Queen"i İngiliz rakipleri ile birlikte hep bir ağızdan söyledi.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu'nda 13 puanla İsveç ile birlikte zirveyi paylaşan Fransa, F Grubu'nda 14 puan ile lider durumda bulunan İngiltere ile özel maçta karşılaştı.

Stade De France'da oynana bu maç A Spor'dan canlı yayınlandı.

Bu önemli müsabaka, saha içinde yaşananlar kadar, saha dışı organizasyonu ile de büyük yankı uyandırdı.

Fransa'nın başkenti Paris'in merkezinden 9 km uzaklıktaki Saint-Denis şehrinde bulunan 80 bin kişilik dev stadyum tarihi görüntülere sahne oldu.

FRANSA'DA TERÖR DAYANIŞMASI

İngiltere'de son iki ayda Manchester ve Londra'da peş peşe meydana gelen saldırılarda onlarca kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Saldırıları DEAŞ üstlenirken, sık sık terör saldırılarıyla sarsılan bir başka Avrupa ülkesi olan Fransa, milli maç için ülkelerinde misafir ettikleri İngiliz taraftarlara ve futbolcularına büyük bir jest yaptı.

Karşılaşma öncesi, Fransız bir müzisyen İngiliz Oasis grubunun "Don't look back in anger (Geçmişe öfkeyle bakma)" isimli şarkısı çaldı.

Şarkıya 80 bin kişilik stadı dolduran İngiliz ve Fransız taraftarlar hep bir ağızdan eşlik etti.

Oasis'in bu şarkısı, 22 Mayıs'ta Manchester'da Ariana Grande konseri sonrası gerçekleşen terör saldırısının ardından teröre karşı direnişin simgesi olmuş ve İngiltere'deki anma törenlerinde seslendirilmişti.

MACRON VE MAY MAÇI İZLEDİ

Fransa - İngiltere milli maçını ülkesindeki seçim maratonundan yeni çıkan İngiltere Başbakanı Theresa May, Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte izledi.

İki liderin stadyumdaki dayanışması da tarihe geçecek nitelikteydi.

Fransızların müsabaka öncesi milli marşlar okunduğu sırada İngilizler için bir sürpriz hazırladığı ortaya çıktı.

Bando Fransız milli marşını çaldıktan sonra, İngiltere milli marşı "God Save The Queen" çalınmaya başladığında Stade De France'ın skor tabelalarına İngiliz milli marşının sözleri yansıtıldı.

Fransız taraftarlar "God Save The Queen"i İngiliz rakipleri ile birlikte hep bir ağızdan söyledi.

Kameralara yansıyan bir ilginç görüntü de, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da İngiliz milli marşını İngiltere Başbakanı Theresa May ile birlikte söylemesi oldu. / SuperHaber Özel

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere milli marşını işte böyle söyledi... VİDEO ile ilgili etiketler Fransa İngiltere macron god save the queen ingiltere milli marşı may
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.