Fransa, Almanya ve İngiltere'den ortak açıklama...

ABD Başkanı Donald Trump’un, İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararı almasının ardından Avrupa Birliği adına tepkiyi Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini yaparken Fransa, Almanya ve İngiltere bu açıklamaya ek olarak üçlü bir ortak açıklama yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Theresa May’in imzasını taşıyan açıklamada, ABD’nin kararının endişe ve üzüntüyle karşılandığı belirtildi. Anlaşmaya yönelik taahhütlerinin sürdüğünü beyan eden üç lider, “Bu anlaşma ortak güvenliğimiz için önemli olmayı sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın oybirliğiyle kabul edilen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı ile desteklendiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Bu karar, İran nükleer programına ilişkin ihtilafın çözümü için bağlayıcı nitelikli uluslararası yasal çerçeve olmayı sürdürüyor” denildi. Liderler, tüm taraflara anlaşmanın tam uygulanmasına bağlı kalma ve sorumluluk duygusuyla hareket etme çağrısı yaptı.

Fransa, Almanya ve İngiltere'den ortak açıklama... ile ilgili etiketler Fransa Almanya İngiltere Trump ortak açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.