"Foyanız meydana çıkınca ne demokrasi var ne de hukuk"

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, YSK'nın kararı sonrasındaki kurulu hedef alan CHP'yi iki yüzlü davranmakla suçladı. Yıldırım, "Antalya, Mersin, Adana, Ankara'da kazandınız o zaman demokrasi, hukuk devleti var, İstanbul'da foyanız meydana çıkınca ne demokrasi var, ne de hukuk var. Böyle şey olur mu?" dedi.

Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği ve Erzincan Kültür Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel iftar programına katılan Yıldırım, ramazanın mübarek ve hayırlı olmasını dileyerek, programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

31 Mart seçimlerini ve sonrasında yaşananları hatırlatan Yıldırım, bütün bilgiler toplanarak Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) müracaat edilme sürecini anlattı. Binali Yıldırım, şöyle deva etti:

"YSK bütün bu iddialar ve bilgileri değerlendirdi, yerinde incelemelerde bulundu. Sonunda 'Evet bu seçimde şaibe ve yolsuzluk vardır' diyerek, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Bu şartlar altında YSK 23 Haziran'da seçimin tekrar edilmesini ilan etti. YSK'yi, ilk günlerde göklere çıkaran CHP adayı, 'En güvendiğim kurum Yüksek Seçim Kuruludur' diyen aday, sonuç açıklandığında zıvanadan çıktı. 'Kınıyorum. YSK'yi kınıyorum' demeye başladı. Hele hele parti temsilcileri çete üyesi olarak ilan ettiler, Yüce Divan'la tehdit ettiler, 'sokağa çıkamazsınız' dediler. Velhasıl söylenecek söz bırakmadılar. Bu tamamen bir ikiyüzlülüktür. Hukuk devleti ve demokrasi bizim lehimize olunca güzel olmayınca kötü. Peki soruyorum, Antalya, Mersin, Adana, Ankara'da kazandınız o zaman demokrasi, hukuk devleti var, İstanbul'da foyanız meydana çıkınca ne demokrasi var, ne de hukuk var. Böyle şey olur mu?"

"Foyanız meydana çıkınca ne demokrasi var ne de hukuk"

23 Haziran'a çok az bir zaman kaldığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeşinize, Anadolu'nun bu evladına sahip çıkacak mısınız? 23'ünde bunlara hak ettikleri cevabı Erzincan verecek mi? Ben hemşehrilerime güveniyorum. Her zaman güç verdiniz ve yanımda durdunuz. Değerli kardeşlerim hiçbir zaman mikro milliyetçilik yapmadım, vatan toprağının her köşesinde yaşayan 82 milyon vatan evladının hepsine hizmet veriyoruz. Anadolu'nun her köşesine imzamızı attık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük, köprüleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz, herkes böyle bilsin. Terör örgütleriyle hiçbir işimiz olmaz. Biz milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini savunan, vatanı, toprağımız, bayrağımız, devletimiz ve milletimiz bir olan büyük bir milletiz."

"Foyanız meydana çıkınca ne demokrasi var ne de hukuk" - Resim : 2

Tarihte Türkiye'nin hiçbir zaman esaret altına girmediğini hatırlatan Yıldırım, "Toprak bütünlüğümüz değişmiş, bayraklarımız farklı olmuş ama 16 tane büyük devlet kurmuşuz. Her seferinde de bağımsızlık bizim karakterimiz olmuş." dedi.

Türkiye'nin önemli bir konumda olduğunu anlatan Yıldırım, bütün mazlum milletlerin gözü kulağının Türkiye'de olduğunu söyledi. Sürekli oyunlar oynandığına ve operasyonların yapılmaya çalışıldığına dikkati çeken Binali Yıldırım, "En son 15 Temmuz'da yapmaya çalıştılar. O gece hep beraber indik meydanlara alçaklara gereken dersi verdik. Ayyıldızlı bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi. Hepinizden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"24 HAZİRAN GÜZEL BİR GÜN OLACAK"

Yıldırım, Erzincan doğumlu olduğunu ve 11 yaşında İstanbul'a geldiğini ve bu şehrin kendisine çok şey kattığını anlattı. Milletvekilliği, Bakan, Başbakan ve Meclis Başkanı yaptığını ve şimdi tek arzusunun ve tek görevinin bu mübarek şehre 5 yıl boyunca hizmet etmek olduğunu kaydetti. Yıldırım, şöyle konuştu:

"Foyanız meydana çıkınca ne demokrasi var ne de hukuk" - Resim : 3

"Bunu da inşallah 23 Haziran'da sizin vereceğiniz güçlü destekle başaracağız. 24 Haziran güzel bir gün olacak. Önümüzdeki günlerde Kadir Gecesi var. Rabb'im dualarımızı kabul etsin. Ramazan Bayramı'nız mübarek olsun. Bayramınızı canı gönülden kutluyorum. İki bayram arasında bir bayram daha var. O da 23 Haziran İstanbul bayramı. İstanbul bayramına da hemşehrilerimizi bekliyoruz. Tam kadro bu bayramda hazır olacak mıyız? Erzincan'ın gür sesini duyuracak mısınız? Makam ve mevki hırsım yok. Rabb'im makamların her türlüsünü nasip etti. Makam ancak millete hizmet edebiliyorsanız, bir anlam ifade eder. Yoksa makamı ne yapayım.”

"Foyanız meydana çıkınca ne demokrasi var ne de hukuk" - Resim : 4

Her zaman siyaseti millete hizmet amacıyla kullandığını vurgulayan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbul zaten bir marka ancak İstanbul'u dünyanın parmakla gösterilen şehirleri arasına sokmak boynumuzun borcudur. Bunu nasıl yapacağız hemşehrilerim, 23 Haziran'da oylarımızla sandıkları tıka basa dolduracağız. 24 Haziran'da da 'Bismillah' deyip, işe başlayacağız. Bu salonu hınca hınç doldurarak bize destek veren ve birlik ve beraberlik duygusunu doruğa çıkaran bütün hemşehrilerime yürekten sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun."

Konuşmanın ardından Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, Yıldırım'a köprü cezalarının silinmesine ilişkin katkılardan dolayı hediye takdim etti.

"Foyanız meydana çıkınca ne demokrasi var ne de hukuk" ile ilgili etiketler AK Parti İstanbul Binali Yıldırım CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.