FOX'un SKY Grubu'nu satın alma hayali suya düşebilir...

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), merkezi ABD’de olan 21st Century Fox’un, SKY grubunu satın alma yönündeki girişiminin medyanın çok sesliliği açısından kamu yararına olmadığını açıkladı.

İngiltere'deki "20-20 kuralına" göre, Murdoch'ın Sky kanalının tamamını satın alması için denetleyici kurum Ofcom ile Kültür ve Medya Bakanlığının onay alması gerekiyor.

MURDOCH İNGİLİZ MEDYASI ÜZERİNDE FAZLA NÜFUS SAHİBİ OLACAK

İngiliz denetim kurumundan yapılan açıklamada, Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu 21st Century Fox’un yayın kuruluşu Sky'ın tamamını satın alma girişiminin onaylanması halinde Murdoch ailesinin İngiliz medyası üzerinde çok fazla nüfuza sahip olabileceği bildirildi.

Denetim kurumu, satın alma girişiminin “medyanın çok sesliliği” açısından kamu yararına olmadığı sonucuna vardı.

NİHAİ RAPOR MAYIS'TA

21st Century Fox’tan yapılan açıklamada, “CMA ile mayıs ayının sonunda nihai raporun yayımlanmasına kadar iş birliği yapmaya devam edeceğiz.” ifadesine yer verildi.

11,7 MİLYAR STERLİN TEKLİF EDİLMİŞTİ

Rekabet kurumunun mayıs ayı içerisinde konuya ilişkin nihai raporunu yayımlaması bekleniyor. Murdoch'ın sahibi olduğu Amerikan medya şirketi "21st Century Fox" geçen yıl, yüzde 39'luk hissesine sahip olduğu İngiliz yayın şirketi Sky'ın tamamını satın almak için 11,7 milyar sterlin teklif etmişti.

FOX'un SKY Grubu'nu satın alma hayali suya düşebilir... ile ilgili etiketler FOX sky satın alma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.