FOX'un yeni dizisinde kimsesiz çocuklara 'köpek' dediler!

FOX TV'de ekranlara gelecek 'Kimsesizler' isimli dizinin iki tanıtımı yayınlandı. Tanıtımlarda kimsesiz çocuklara söylenen sert sözler ve hakaretler büyük tepki çekti. Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği (KOREV) Başkanı Ülkü Aydeniz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na çağrıda bulunarak dizinin yayınlanmamasını istedi.

Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünde yer aldığı Kimsesizler dizisi, FOX TV ekranlarına gelmeye hazırlanıyor.

Dizinin şu ana kadar iki tanıtımı yayınlandı. Tanıtımlarda kimsesiz çocuklara yönelik sert sözler ve hakaretler büyük tepki çekti.

ÇOCUKLARA KÖPEK BENZETMESİ

Dün yayınlanan ikinci tanıtımda çocuklara 'Köpek gibi davranacaksınız' diye bağıran Mahir Boztepe karakterinin, “Aile bu dünyada en önemli varlıktır. Ailesi olmayan insan hiçtir. Size de aileler gelecek. Saçınıza, başınıza, tırnağınıza, dişinize, huyunuza, suyunuza bakacaklar.Bacaklarına sarılacaksınız. Kendinizi acındıracaksınız. Hani o barınaktaki köpekler var ya, “Beni seç beni seç diye yaltaklanan köpekler, işte öyle davranacaksınız. Burada ben ne dersem o! Ağlamaya mama yok.” ifadeleri tepkileri artırdı.

BAKANLIĞA ÇAĞRI: KORKUNÇ DİZİYİ YAYINLAMAYIN

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dizinin tanıtımının kendisine ulaştırıldığını belirten Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği (KOREV) Başkanı Ülkü Aydeniz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

FOX'un yeni dizisinde kimsesiz çocuklara 'köpek' dediler!

Kimsesizler dizisini 'Koruma altındaki çocuklarımıza hakaretler içeren,etiketleyen,topluma yanlış mesajlar veren korkunç bir dizi.' olarak tanımlayan Aydeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Koruma altındaki çocuklarımıza dizide yansıtılan uygulamalar asla yok ülkemizde.Diziler reyting kaygısı ile çocuklarımıza,devlet kurumlarımıza,evlat edinen ve koruyucu aile olan kişilere hak ihlali yapamaz.

Dizinin yayınlanması kesinlikle engellenmeli,tanıtımı kaldırılmalıdır. Gerekli resmi başvuruları da yapacağız.

Dizi hak ihlalinin yanında psikolojik şiddet de içeriyor.Sorumsuz yayıncılık örneği.Bu ülkenin geleceğinden ve her çocuktan hepimiz kayıtsız şartsız sorumluyuz.Gereken ivedilikle yapılmalıdır."

FOX'un yeni dizisinde kimsesiz çocuklara 'köpek' dediler! - Resim : 2

FOX'un yeni dizisinde kimsesiz çocuklara 'köpek' dediler! - Resim : 3

NEDİM ŞENER'DEN DESTEK

Aydeniz'in çağrısına destek veren SuperHaber programcısı Nedim Şener, 'Ülkü hanıma kulak verin' diyerek şu paylaşımda bulundu:

"Şimdi kendisi de baba olan ve evlat edinilerek büyümüş, kendini yetiştirmiş bir kardeşimizi üzüp ağlatmaya fragmanı yetti. Böyle yayınlanırsa yetim öksüzlerin gözyaşı bizi boğar."

FOX'un yeni dizisinde kimsesiz çocuklara 'köpek' dediler! - Resim : 4

FOX'un yeni dizisinde kimsesiz çocuklara 'köpek' dediler! ile ilgili etiketler Fox TV Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dizi Erdal Beşikçioğlu Çocuk kimsesizler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.