Fosil yakıt karşıtları müzelere saldırmaya devam ediyor: Bu sefer de hedeflerine Kral 3. Charles'ı aldılar

İngiltere'de fosil yakıtların kullanımına karşı çıkan çevreci bir grup bir süredir dünyaca ünlü müzelerdeki tarihi eserlere saldırıyordu. 'Just Stop Oil' isimli grubun son hedefi ise Kral 3. Charles'ın Madame Tussauds Müzesi'nde yer alan balmumu heykeli oldu. Kral 3. Charles'ın heykeline çikolatalı kek ile yapılan saldırının görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Küresel iklim değişikliğine neden olduğu gerekçesiyle fosil yakıtların kullanılmaması gerektiğini savunan eylemciler bir süredir dünyaca ünlü müzelerdeki önemli sanat eserlerini tahrip ediyorlardı. 'Just Stop Oil' isimli grubun üyeleri daha önce temmuz ayında İtalyan sanatçı Leonardo da Vinci’nin Londra Kraliyet Sanat Akademisi’nde sergilenen “The Last Supper” (Son Akşam Yemeği) adlı tablosu ile Ulusal Galeri’deki John Constable’ın “The Hay Wain” (Saman Arabası) adlı tablosuna kendilerini yapıştırmıştı.

Göstericiler geçen hafta ise Londra’da Ulusal Galeri’de sergilenen ünlü ressam Vincent van Gogh'un “Ayçiçekleri” adlı tablosunun üzerine domates çorbası döktü.

ŞİMDİ DE KRAL 3. CHARLES'IN BALMUMU HEYKELİNİ HEDEF ALDILAR

Fosil yakıt kullanımının engellenmesini isteyen göstericiler son olarak İngiltere Kralı 3. Charles'ın balmumu heykelini hedef aldı. Sosyal medyada paylaşılan videoda iki gösterici Londra'daki Madame Tussauds Müzesi'nde yer alan Kral 3. Charles'ın bal mumu heykeline çikolatalı kek fırlattığı görüldü.

Fosil yakıt karşıtları müzelere saldırmaya devam ediyor: Bu sefer de hedeflerine Kral 3. Charles'ı aldılar

2 gösterici, balmumu heykele saldırmadan önce 'Bu bir harekat zamanı' şeklinde slogan attı. Müzede bulunanlar olayın şaşkınlığına yaşarken bazıları ise 'dur' diye bağırdı. Söz konusu eylemde kraliyet ailesinin diğer üyelerinin heykellerine ise zarar verilmedi. Müzeye biletle giren iki göstericinin, üstündeki 'Just Stop Oil' yazılı tişörtleri kapatmak için siyah giyinmesi dikkat çekti.

Fosil yakıt karşıtları müzelere saldırmaya devam ediyor: Bu sefer de hedeflerine Kral 3. Charles'ı aldılar - Resim : 2

Fosil yakıt karşıtları müzelere saldırmaya devam ediyor: Bu sefer de hedeflerine Kral 3. Charles'ı aldılar ile ilgili etiketler Müze Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.