Formula 1'de tarihi sezon sona erdi: Unutulmayacak yarışı kazanan Verstappen şampiyon oldu

Formula 1'in tarihi sezonun Abu Dabi'de sona erdi. Yıllarca hafızalardan çıkmayacak yarışı son turda kazanan Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen oldu. Markalar kategorisinde ise Mercedes şampiyon oldu. Yarışa FIA'nı kararları ve son turda yaşananlar damga vurdu.

Formula 1'de muhteşem sezon sonra erdi Sezonun son yarışına Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ile aynı puanda giren Red Bull pilotu Verstappen son turda geçerek kazandı. Yarış boyunca birçok tartışmalı an yaşandı.

Yarışın ilk turunda çok tartışılacak anlar yaşandı. Yarışa 2. sırada başlayan Hamilton çıkışta liderliği aldı ama sonrasında Verstappen liderdiği geri kazandı. Verstappen'den liderliği geri almak için 7. virajda atak yapan Verstappen, virajı içten almak istediği sırada Hamilton ile temas yaşadı. Yarış komiserleri ise aldığı kararda ceza soruşturmasına gerek görmedi ve Hamilton'un lider olarak yarışa devam etmesine karar verdi.

Formula 1'de tarihi sezon sona erdi: Unutulmayacak yarışı kazanan Verstappen şampiyon oldu

FIA, Verstappen'in Hamilton'ı pistin dışına zorladığı için Hamilton'ın Verstappen'e yer vermesine gerek olmadığını açıkladı.

14. turda Max Verstappen arka lastiklerinin kötü olduğunu söylemesinin ardından pite girdi. Sert hamura geçiş yapan Verstappen, 4. sırada piste geri döndü.

Yarışta 21 tur geride kalırken Sebastian Perez ve Hamilton arasında inanılmaz bir liderlik savaşı yaşanıyor. Hamilton, telsiz konuşmasında Perez'in sürüşünün tehlikeli olduğunu belirtti. Perez sonrasında pite girdi. Sebastian Perez pitten 5. sırada çıktı. 

KİMİ RAİKONEN KARİYERİNİN SON YARIŞINI TAMAMLAYAMADI

Tarihi yarışın 26. turunda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Alfa Romeo'nun tecrübeli pilotu ve Ferrari'nin son şampiyonu Kimi Raikonen kariyerinin son yarışını tamamlayamadı. Finlandiyalı pilot yaşadığı fren sorunu sonrası yarış dışı kaldı ve Formula 1 kariyerini noktaladı.

Formula 1'de tarihi sezon sona erdi: Unutulmayacak yarışı kazanan Verstappen şampiyon oldu - Resim : 2

RED BULL'DAN KRİTİK HAMLE

36. turda Antonio Giovinazzi'nin aracında sorun çıktı. Sanal güvenlik aracı devreye girdi. Bu sırada Mercedes'ten Hamilton'a uyarı geldi: "Lewis, pistte kal."

Sanal güvenlik aracının devreye girmesinin ardından Red Bull'dan strateji hamlesi geldi ve Verstappen ile Perez'i pite çağırdılar. Yeniden sert lastik takarak yeniden piste döndüler.

Yarışın bitmesine 16 tur kala Hamlton ve Vertappen arasındaki fark 14.2 saniyeye geldi.

Formula 1'de tarihi sezon sona erdi: Unutulmayacak yarışı kazanan Verstappen şampiyon oldu - Resim : 3

GÜVENLİK ARACI PİSTE GİRDİ

Yarışın bitmesine 5 tur kala inanılmaz şeyler oluyor. Liatifi'nin kaza yapması sonrası güvenlik aracı piste girdi. Güvenlik aracının girmesi sonrası Verstappen pite girereken Hamilton giremedi. Hamilton pite girememesine sert tepki gösterdi. Red Bull pilotları Verstappen ve Sebastian Perez, Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın arkasında yumuşak lastiklerle yer alıyor.  Bu arada Red Bull pilotu Sebastian Perez yarıştan çekildi. Perez'in yarıştan çekilmesi ile Mercedes'in markalar şampiyonluğu kesinleşti. 

Formula 1'de tarihi sezon sona erdi: Unutulmayacak yarışı kazanan Verstappen şampiyon oldu - Resim : 4

SON TURDA ŞAMPİYON DEĞİŞTİ

Yarışın son turunda güvenlik aracı pistten çıktı ve Hamilton ile Verstappen şampiyonluk için son turu attı. Hamilton'u geçen Verstappen hem yarışışı kazandı hemde Formula 1'in 34. şampiyonu oldu. Verstappen ayrıca Formula 1'in ilk Hollandalı pilotu olarak tarihe geçti. Verstappen'in son turda yarışı kazanmasında güvenlik aracının devreye girmesi sonrası pite girerek yumuşak lastik takması etkili oldu. 

Formula 1'de tarihi sezon sona erdi: Unutulmayacak yarışı kazanan Verstappen şampiyon oldu ile ilgili etiketler Formula 1 abu dabi lewis hamilton max verstappen
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.